Intézményfejlesztés

2023.09.08. 11:59

Technikai problémából informatikai fejlesztés lett a Debreceni Egyetemen

Két professzionálisan felszerelt számítógépes teremmel bővült az infrastruktúra a Gazdaságtudományi Karon.

Panyiczki-Berényi Viktória

Az eszközök és a dizájn is megújult

Forrás: Kiss Annamarie

Korszerű számítógépekkel és új dizájnnal várja a hallgatókat a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Karának két informatikai terme. A beruházások a K&H Bank támogatásával valósultak meg, a pénzintézet 100 laptopot ajánlott fel oktatási célra. A fejlesztés részleteiről a Böszörményi úti campuson, a megújult K&H Innovációs teremben számoltak be pénteken a bank és az egyetem képviselői.

Az elmúlt években nagyon sokat hallottuk azt, hogy a felsőoktatásnak ki kell nyitnia a kapuit a vállalati együttműködések előtt az oktatás és a kutatás terén is. A Debreceni Egyetem már tíz évvel ezelőtt felismerte ezt az igényt. Az egyetem partner cégei különböző kurzusok megtartásában, gyakorlati helyszín biztosításában, illetve infrastrukturális fejlesztésekben vettek részt

 – fejtette ki a vállalati kooperációkkal kapcsolatban prof. dr. Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja.

Debrecen Molnár Gergő Fenyves Veronika, Bács Zoltán és Gajdics Péter haon
Molnár Gergő (balról),  Fenyves Veronika, Bács Zoltán és Gajdics Péter ismertették a részleteket
Forrás: Kiss Annamarie

Az elmúlt hónapban a Gazdaságtudományi Kar több duális partnerséget is létrehozott. – Egy felsőoktatási intézményt a munkaerőpiac leginkább a végzett hallgatók tudása és szakértelme alapján ítél meg, ezért is nagyon fontosak számunkra a vállalati együttműködések. Karunk évek óta kiemelt területként kezeli a vállalati partnerséget, amelynek különböző színterei vannak. 

Azért is fontos számunkra a két ötven fős számítógépes terem, hiszen a hatékony oktatáshoz és vizsgáztatáshoz elengedhetetlen a megfelelő méretű oktatási helyszín

 – fogalmazott prof. dr. Fenyves Veronika dékán, aki azt is megosztotta a jelenlévőkkel, hogy összesen 5 ezer 191 jogviszonnyal rendelkező hallgató tanul most a Karon.

Régi kapcsolat

Az egyetem és a bank partnersége közel tizenöt évre nyúlik vissza, egy akkor végzett hallgató jóvoltából került kapcsolatba a két intézmény. Az együttműködés gyümölcsözőnek bizonyult, hiszen az eltelt idő alatt több mint száz hallgató töltötte a pénzintézetnél szakmai gyakorlatát, a szervezet pedig azóta is rendszeresen fogad diákokat.

Molnár Gergő, a K&H Bank marketing és digitális értékesítés vezetője elmondta, hogy a most bemutatott fejlesztés ötlete tulajdonképpen egy véletlen technikai problémának köszönhető. 

Előadássorozatot tartottunk az egyetemen, amelybe az egyik kollégánk távolról szeretett volna bekapcsolódni, de ez nem sikerült neki. Ebből tanultunk, és megragadtuk a lehetőségét annak, hogy hozzájáruljunk az egyetem informatikai korszerűsítéséhez

 – idézte fel.
– Nekem, mint egykori diáknak, különösen fontos, hogy a bank és az egyetem közötti együttműködés folyamatos legyen, és egyre több területre terjedjen ki. Ez a diákok számára is hatalmas előny. Ennek a folyamatnak egy nagyon fontos mérföldköve a most átadott  két számítógépes terem – fűzte hozzá Gajdics Péter, a K&H Bank területi vezetője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában