Állásbörze

2023.10.25. 14:14

Minden végzősre jut egy állás – több ezer fiatalt vártak az Debreceni Egyetem karriernapjára – fotókkal

A Debreceni Egyetem állásbörzéjén több mint ezer pozíciót kínáltak, épp annyit, ahányan keresztféléves képzésen végeznek a közeljövőben.

Szakál Adrienn

Debrecen fontos piaci szereplőire is sokan kíváncsiak voltak

Forrás: Czinege Melinda

Csaknem nyolcvan kiállítóval és több ezer látogatóval rendezte meg állásbörzéjét a Debreceni Egyetem október 25-én, szerdán reggel az intézmény főépületében. Köszöntőjében Bartha Elek oktatási rektorhelyettes elmondta, hogy az állásbörze és karriernap rangos eseménye az egyetemnek, ezért szervezik meg évente két alkalommal is. – Nemcsak régiós, hanem országos szinten is a legnagyobbak közé tartozik a a Debreceni Egyetem őszi állásbörzéje, mely nagyon jó alkalom arra, hogy az itt végző hallgatók közvetlen kontaktust találjanak a munkaerőpiaci szereplőkkel – fogalmazott.

A Debreceni Egyetemen nagyon jó hallgatónak lenni – ezt már Csont István DEHÖK-elnök összegezte a megnyitón. Úgy fogalmazott: a legértékesebb tudás és diploma ma itt szerezhető, ami mellé igazán színes hallgatói élet is társul, a kettő pedig olyan harmóniát ad, ami egyedülálló az egész országban. – Nem engedjük el a hallgatóink kezét a végzéshez közeledve, hanem az állásbörzéhez hasonló szakmai programokkal készülünk, és segítünk nekik, hogy mihamarabb munkába állhassanak és elhelyezkedhessenek a versenyszférában – fűzte hozzá. 

A DEHÖK elnöke szerint a számok magukért beszélnek: egyrészt, mert a korábbi állásbörzékhez hasonlóan idén is többezres látogatóval számoltak, másrészt, mert a következő keresztfélévben csaknem ezren végeznek majd, a kiállítók pedig több mint ezer pozíciót hoztak.

Feltérképezik a lehetőségeket

A karriernapon kis-, közép- és nagyvállalatok képviselői, állásközvetítők, karrier-tanácsadók voltak jelen, sőt a Magyar Honvédség is standot állított. A szervezőknek évek óta feltett szándéka, hogy ne csak munkalehetőségért jöjjenek állásbörzére a látogatók, hanem válogassanak az ott kínált szakmai gyakorlatok, frissdiplomás programok és a vállalatok ösztöndíjprogramjai között egyaránt.

Lippai Anna és Molnár Adrienn vegyészmérnökök, végzős hallgatók az egyetem mesterképzésén. Mivel mindketten Hajdú-Biharban vagy a környező vármegyékben szeretnének majd elhelyezkedni, céltudatosan szemlélték a börze kínálatát.

Nemcsak a végzős hallgatókat vonzották a kiállított karrierlehetőségek. A Haon több olyan fiatallal is beszélt, akik még hosszú évek, pontosabban szemeszterek választanak el a diplomától, mégis fontosnak tartották, hogy az egyelőre távoli jövőbe is betekintést nyerjenek. Pénzügy-számvitel szakosként az országos és a nemzetközi szintű lehetőségei iránt is érdeklődött az állásbörzén, de elsősorban a régióban helyezkedne el Kiss Bence, az egyetem elsőéves hallgatója. Hanga másodéves biológushallgató ,és bár külföldön is el tudja képzelni a jövőjét, már most idejét látja annak, hogy feltérképezze a debreceni álláslehetőségeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában