Hajrá!

2023.09.24. 16:12

Két vámospércsiért is szoríthatunk az idei Nemzeti Vágtán

A versenyt szeptember utolsó és október első napján tartják Szilvásváradon.

Haon.hu

A hazai lótenyésztés egyik ikonikus helyszínén, a nemzeti kinccsé nyilvánított lipicai ménes otthonában, Szilvásváradon lesz idén a Nemzeti Vágta döntője. Közép-Kelet-Európa legnagyobb amatőr lovas versenyének végső megmérettetését szeptember 30-án és október 1-jén tartják, vámospércsi érdekeltségekkel, közölte az önkormányzat.

A Nemzeti Vágta előfutam, Ivánban.
Forrás: illusztráció / MW-archív

Az idén a budapesti Hősök teréről Szilvásváradra költöző fináléra kvalifikáló versenyek májustól szeptemberig zajlottak. Összesen 11 magyarországi és 5 határon túli helyszínen tartottak előfutamokat, így mozgatva meg sok száz lovast és több ezer nézőt. Vámospércs is rendezvényhelyszínként bizonyított: a városnapok programkavalkádjának részét képezte a Vámospércsi Vágta, amit – a felnőttek kategóriájában – meggyőző fölénnyel nyert meg a várost képviselő Nóra, nyergében Kovács Róbert Richárddal, míg a kishuszárok között Molnár Molly Jelly nevű lovával kvalifikálta Vámospércset az országos nagydöntőre.

Mindez azt is jelenti, hogy Szilvásváradon idén mind a két versenykategóriában szoríthatunk vámospércsiért.

Vámospércs is bemutatkozik a Bükkben

„Felemelő érzés volt tavaly a Hősök terén látni Vámospércs zászlaját, sok ezer nézővel és sok tízezer tévénézővel tanúja lenni, hogy egy Hajdú-Bihar megyei kistelepülés lova kiváló időeredménnyel továbbjut. Gratulálok Vitányi Tamás tulajdonosnak, és szurkolok, hogy idén hasonló sikereket, adrenalinban és nemes vetélkedésben gazdag futamokat élhessünk át. Szilvásváradon is önálló standdal szerepelünk majd, vagyis elvisszük és bemutatjuk városunk értékeit, termékeit a bükki kirándulóközpontba” – fogalmazott Ménes Andrea polgármester.

„Nóra makkegészséges, bombaformában van. A Vámospércsi Vágta óta a bácsalmási lovasközpontban tréningezik Kovács Richárddal. Úgy érzem, megvan a sebessége, kiváló a kedve, jókedvéből dolgozik, bizakodunk. Szeptember 29-én indulunk Bácsalmásról, mert aznap már orvosi vizsgálat és startpróba vár Nórára Szilvásváradon” – nyilatkozott Vitányi Tamás tulajdonos.

A sorsolás értelmében Nóra a 14. futamban áll rajthoz, versenytársai Iván, Keszü és Kraszna lovai lesznek, áll a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában