Figyelem!

2023.08.15. 17:11

Újabb fontos változások jönnek a Sámsoni úti közlekedésben, itt vannak a részletek

A minisztérium közleményben részletezte, mi lesz majd másképpen jövő hétfőtől.

Haon.hu

A Sámsoni út négysávosításához kapcsolódó munkálatok idén júniusban

Forrás: Napló-archív

A 471-es főút debreceni szakasza, azaz a Sámsoni út négysávosításához kapcsolódóan augusztus 21-től a kivitelezési munkák miatt korábban már bevezetett ideiglenes forgalomkorlátozáshoz képest újabb korlátozásokra kell számítaniuk a közlekedőknek, erről az Építési és Közlekedési Minisztérium juttatott el közleményt a Haonhoz.

Azt írták, az ideiglenes forgalomkorlátozás célja, hogy a közlekedők a kivitelezés alatt álló szakaszon továbbra is 2x1 forgalmi sávon tudjanak közlekedni, ennek érdekében a vállalkozó ideiglenes szélesítéseket épített ki.

A Körösi Csoma Sándor és a Simon István utca között korábban elbontott gyalog- és kerékpárutat ideiglenesen helyreállítják azért, hogy a gyalogosok ezen a szakaszon is biztonságosan tudjanak közlekedni, ugyanakkor a kerékpárosok ezt továbbra sem használhatják.

Az Acsádi út előtti középszigetet a napokban elbontják, illetve Hajdúsámson irányából az Acsádi útra az önálló balra kanyarodás nem lesz lehetséges. Az Acsádi úti csomópont és a benzinkút közötti szakaszon szennyvíz-nyomóvezeték építés miatt a jobb oldali parkolási lehetőség megszűnik.

A Diadal utcát szennyvíznyomóvezeték-építés miatt ideiglenesen, kifelé a Sámsoni út irányába egyirányúsítják, az autóbusz-közlekedés továbbra is biztosítva lesz. A Diadal utcát a Kapitány utca felől lehet majd megközelíteni. A vezetékszakasz megépítését követően a Diadal utcán haladéktalanul visszaáll az eredeti kétirányú közlekedés.

A Penny áruház előtti szakaszon vízvezetéket építenek, emiatt a gyalogosforgalom a szelvényezés szerinti jobb oldalon, a két gyalogátkelőhely (Penny-bejáró és Szalók utca) között megszűnik.

A Katalin utcán viziközmű-építés miatt időszakosan korlátozásra számíthatnak az arra közlekedők.

A minisztérium kéri, hogy a fentiek miatt a 471-es főút Mátyás király utca és Simon István utca közötti szakaszán közlekedők fokozottan figyeljenek a kiépített ideiglenes közúti jelzésekre, és a balesetek megelőzése érdekében azok maradéktalan betartását kérik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában