42. Kösely Kupa

2023.08.03. 08:47

Minden a lovakról szól majd ezen a hétvégén Hajdúszoboszlón!

Augusztus 4-6. között érkezik a Tiszántúl egyik legnagyobb lovas rendezvénye, a 42. Kösely Kupa, a Hajdúszoboszlói Lovasfesztivál.

Haon.hu

Forrás: Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár-archív

Immáron 42. alkalommal rendezik meg a lovas hajdú ősöknek és a hajdú hagyományoknak emléket állító lovasfesztivált Hajdúszoboszlón. A rendezvény az elmúlt 4 évtizedben megőrizte alapvető tulajdonságait: rangos lovas verseny, látványos kiegészítő programokkal, mely az egész család számára kitűnő kikapcsolódási lehetőség. Az interaktív lovas programokon túl, az érdeklődők megkóstolhatják a helyi kistermelők termékeit, megvásárolhatják a helyi népművészek portékáit. Idén is számos program várja a gyerekeket, lesz arcfestés, táncház, kézműves foglalkozás, bohóc műsor, virtuális valóság játszóház és kipróbálhatják a felfújható akadálypályát is – tudatta a Kovács Máté Városi Művelődési Központ és Könyvtár közlésében. 

A rendezvényt augusztus 4-én 18 órakor nyitják meg ünnepélyes keretek között. Hajdúszoboszló főterén, a Hősök terén mond köszöntőt Bodó Sándor, országgyűlési képviselő, valamint Czeglédi Gyula, a város polgármestere. 18:30-tól innen indul a látványos, parádés lovasfelvonulás, a Szilfákalja, a Fürdő, a Gábor Áron, és a Szent Erzsébet utcákon át egészen a rendezvény fő helyszínéig, a repülőtérig. Ott folytatódnak a programok, péntek este pedig a Follow The Flow ad koncertet.

Szombaton és vasárnap a lovas versenyeké a főszerep, lesz csikós-, díjlovas, népies fogat-, fogathajtó és díjugrató verseny. Emellett fajtabemutató, díjlovas bemutató, valamint csikós- és pusztaötös bemutató, illetve fogatparádé várja az érdeklődőket. A három napos rendezvény ingyenesen látogatható, a Follow The Flow koncertre a jegyek a művelődési házban, a tourinform irodában, a helyszínen, valamint online kaphatók. Bővebb információk a rendezvény Facebook-eseményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában