Egyház

2023.08.27. 13:54

Ezekkel a programokkal áll újra a közösség szolgálatába a Debreceni Egyetemi Református Templom

Haon.hu

A Debreceni Egyetemi Református Templom

Forrás: Napló-archív

A Debreceni Egyetemi Református Templom az új tanévtől már teljes egészében szolgálja közösségét, írja a Tiszántúli Református Egyházkerület honlapja. Mint emlékeztetnek, az 1942-ben felszentelt épület sokáig nem templomként funkcionált, majd az egyházkerület tulajdonába került, de csak tavaly év végén, az Orando et Laborando pályázati projekt keretében valósult meg a teljes korszerűsítése.

Ennek hála a templom alkalmassá vált arra, hogy a gyülekezeti élet mellett, kulturális és konferencia-központként is újra fontos részévé váljon a város életének.

A hivatalos nyitó programsorozatban szerepel szeptember 12-én a „Szólj be a papnak” csapata alkalma, 22-én a himnuszról lesz egy zenével fűszerezett előadás, október 7-én pedig a debreceni református kórusok találkozójának ad otthont a szakrális tér.

Az Európa Rádió munkatársa, Oláh Ilona Tóth-Matolcsi Lászlót, a Debreceni Egyetemi Református Templom kulturális igazgatóját kérdezte a várható programokról, az adást itt lehet meghallgatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában