Állatkertek Éjszakája

2023.08.10. 14:36

Megnézhetjük a leopárdok látványetetését is Debrecenben

Idén is várja a látogatókat a Debreceni Virágkarnevál kísérőprogramja, az Állatkertek Éjszakája.

Szabó-Harsányi Ágnes

Az Állatkeretek Éjszakájának programjairól számoltak be

Forrás: Czinege Melinda

Minden évben elérkezik az a nyári este, amikor az állatoké a főszerep. Idén 12. alkalommal rendezik meg a főszezon legnagyobb szabású rendezvényét, az Állatkertek Éjszakáját augusztus 25-én 19 és 23 óra között a debreceni állatkertben. Ezúttal Ázsia gazdag természeti és kulturális sokszínűségéből kaphatnak majd ízelítőt az érdeklődők.

Nem véletlen a témaválasztás, hiszen Ázsia élővilágából igencsak gazdag a park, a nagyságrendileg 200 faj 20 százaléka innen származik

– emelte ki Nagy Gergely Sándor, a Debreceni Állat- és Növénykert ügyvezető igazgatója az augusztus 10-én, csütörtökön tartott programbeharangozó sajtótájkoztatón.

Ezen az egyedülálló nyárestén remek alkalmuk nyílhat a látogatóknak arra, hogy bepillantsanak a lakók titokzatos éjszakai életébe az egész estés „Állatok akcióban” program keretében, emellett a legmerészebb jelentkezőket bátorságpróba is várja a Pálmaházban. Az Ismeretek Tárházában az egykori lakók reliktumai mentén tárják fel az érdeklődők előtt az idén 65 éves park gazdag múltját. A gondozók segítségével bemutatják a folyamatosan bővülő állatkerti gyűjtemény legújabb jövevényeit is, többek között az első debreceni vöröspanda-kölyköt, a vezetett séták keretein belül pedig Ázsia páratlan, ugyanakkor egyre nagyobb fenyegetésnek kitett élővilágába kalauzolják el majd az oda érkezőket.

Nagy Gergely Sándor és Nagy Mária
Forrás:  Czinege Melinda

Megannyi program vár

Mindig nagy sikere van az állatkerti etetéseknek, amelyeken érdekes információkat mondanak el a gondozók az állatokkal kapcsolatban. De ha már Ázsia az est tematikája, akkor a vietnámi mohabékát, az ázsiai oroszlánok esti portyáját, a vörös pandák vacsoráját, vagy éppen a leopárd látványetetését mindenképp érdemes figyelemmel kísérni

– emelte ki Nagy Mária vezető rendezvényszervező.

Az esemény évtizedes hagyományaihoz hűen, az izgalmas és színes programokból, fellépőkből, látványelemekből idén sem lesz hiány. Lesz többek között ázsiai kulturális és gasztronómiai utazás, harcművészeti bemutató, LED- és tűzzsonglőrshow, csillagles és világító ásványok kiállítása is. Hazánkban egyedülálló módon Debrecenben csak a vidámparki kalandokkal lehet teljes az Állatkertek Éjszakája, a park huszonegy élményeleme közül több is ünnepi fényárban fog majd úszni, például az Apollo-X.

A rendezvényre megváltott belépővel valamennyi programon való részvétel ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában