Hajdúhét

2023.07.03. 15:57

Rúzsa Magdi és ByeAlexék is fellépnek Hajdúböszörményben

Még nagyobb, még hangosabb és még gazdagabb látvány az idei Hajdúhéten.

Kiss Attila (balról) és Bertalan Imre számolt be a részletekről

Forrás: Czinege Melinda

Idén augusztus 17. és 19. között várják az érdeklődőket a hajdúböszörményi Hajdúhét programjaira. A Sillye Gábor Művelődési Központ előtti téren a hazai könnyűzenei élet legkedveltebb előadói adnak nagykoncerteket, így többek között színpadra lép Rúzsa Magdi, Pápai Joci, valamint ByeAlex és a Slepp. A részletekről hétfő délután tartottak sajtótájékoztatót a helyszínen.

A Hajdúsági Nyár 2023. egyik legnagyobb és leginkább várt eseménye a Hajdúhét, amely a vármegyének, de lehet, az országnak is az egyik legrégebbi programja. A Hajdúhétnek óriási hagyománya van, az első alkalmat 1937-ben tartották. Akkor azt Darányi Kálmán miniszterelnök jelenlétében nyitották meg a szervezők

 – mondta el Kiss Attila polgármester. A következő mintegy hatvan évben azonban ez a rendezvény elmaradt és a következőt már a kilencvenes években rendezték, s rendezik meg azóta folyamatosan minden évben. A városvezető hozzátette, a fesztivál neve nem az időtartamára utal, ugyanis sosem volt egyhetes vagy hétnapos program, hanem ez a hét hajdúváros (Hajdúnánás, Hajdúdorog, Hajdúböszörmény, Hajdúhadház, Hajdúszoboszló és Vámospércs, valamint Polgár) találkozójára, összetartozására utal. Ez az az alkalom, amikor az említett települések bemutatkozhatnak, megmutathatják értékeiket.

Hajnalig tartó bulival záruló esték

–  Ahogyan azt már megszokhattuk, augusztusban rendezzük meg a Hajdúhét elnevezésű, zenei kínálatában gazdag, sokszínű kulturális sorozatunkat. A Bocskai István téren kap helyet a fesztivál nagyszínpada, amely idén még nagyobb, még hangosabb és még gazdagabb látvánnyal fog szolgálni mind az ideérkező fellépők, mind pedig a kedves nézők számára – mondta Bertalan Imre, a Hajdú7 Turisztikai és Rendezvényszervező Kft. általános igazgatója. Hozzátette: szervezőként mindig arra törekednek, hogy színvonalas élőzenei koncertekkel szórakoztassák a lakosságot, de ezeken túl számtalan olyan egyéb kísérő program is lesz, amely gazdag tartalommal tölti meg a Hajdúhét napjait.

Az idei évben elfogadta a meghívásunkat Rúzsa Magdi is, akit már régóta szeretnénk elhívni, s ez idén végre sikerült. Fontos kiemelnem, hogy minden esetben élő, nagykoncertekről van szó, amelyek önmagukban is egyedülállóak

 – fogalmazott az igazgató. Mindemellett több előzenekar is színpadra lép a három nap alatt, illetve az esték, a megszokott gyakorlatnak megfelelően, hajnalig tartó mulatással zárulnak Hajdúböszörmény impozáns főterén.

BS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában