Tábor

2023.07.13. 12:53

Ebben a hajdúsámsoni táborban nem volt meglepő, hogy „beugat” a társaság

Két hétig 44 gyerek élvezhette a négylábúak társaságát a hatodik Kutyás táborban a Martinkai Közösségi Házban.

Haon.hu

A táborozók Antal Szabolcs polgármester társaságában

Forrás: Dandé Melinda

A tábort a Mancsok és Paták Terápiás Egyesület szervezte a hajdúsámsoni önkormányzat támogatásával. – A fő cél most is az volt, hogy a gyermekek megismerkedjenek minél több lehetőséggel a kutyák alkalmazását illetően, mint segítő, mentő, sport, illetve mentett, idős sérült kutya – osztotta meg a tábor vezetője, az egyesület elnöke Fekete Róbert.

A két turnus változatos programokat kínált a kicsiknek, többek között előadást láthattak elsősegélynyújtásból a Mentődolgozók Kulturális és Szabadidős Egyesülete által, őrző-védő bemutatót tartott a GDS Kutyakiképzés, a Debreceni Rendőrkapitányság századosa, Kovács Mihály a nyár veszélyeiről beszélgetett, a helyi értéktárba felvett nagy múltú pásztor család, Sáfián László és felesége, Ibolya pedig bevezették a táborozókat a pásztorélet rejtelmeibe, természetesen a legeltető kutyáik segítségével.

A Hajdú Speciális Kutató Mentő Egyesület, a Hajdú Közlekedés Biztonsági és a Mentő Egyesület biztosították az egészségügyi ellátást. Most is, mint minden évben a Martinkai Őszirózsa Nyugdíjasklub nyugdíjasai sütöttek fánkot a résztvevőknek.

Az önkormányzat idén is támogatta a szervezést. A város polgármestere, Antal Szabolcs és Dandé Lászlóné alpolgármester kilátogattak a közösségi házba, hogy személyesen is találkozhassanak a gyerekekkel, kutyákkal és megköszönjék a vezetőnek, Fekete Róbertnek, hogy Hajdúsámson gazdagabb lehetett ezzel a színvonalas, értékes táborral. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában