Oktatás

2023.07.04. 09:42

Nagy elismerést kapott a debreceni honvéd középiskola

Ökoiskola lett a Kratochvilból.

Forrás: Honvédelem.hu

Ökoiskola címet adományozott a Honvédelmi Minisztérium fenntartásában működő Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium részére a Belügyminisztérium és az Energiaügyi Minisztérium, az erről szóló oklevelet a napokban vette át Nagy Lívia, a középiskola kémia-biológia tanára, számolt be a honvédség hivatalos oldala.

Hozzátették: a cím adományozása nem véletlen, az iskola munkatervében nagy hangsúlyt kapnak a különleges fenntarthatósági, környezetvédelmi, illetve környezettudatossági események.

Az iskola diákjai számára rendszeresen szerveznek a pedagógusok a jeles napok alkalmával (madarak és fák napja, víz világnapja, az állatok világnapja) kiállításokat, versenyeket. Szeptembertől a diákok segítségével „zöldítik” az iskola felújított osztálytermeit, madáretetőket helyeznek ki az iskola udvarára, rovarszállásokat készítenek és még denevérszállás alkotása is tervben van.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában