Piknik és toborzónap

2023.06.13. 09:52

A honvédséggel ismerkedhettek a biharkeresztesiek

A látogatók ingyenes sétarepülésen vehettek részt, kipróbálhattak airsoft fegyvereket, és megnézhették a Gidrán harcjárművet.

Varga Zsuzsa és kadétjai

Forrás: MATASZ-archív

Első alkalommal rendezték meg Biharkeresztesen a Keresztesi piknik és MATASZ Honvédelmi toborzónapot június 9-10-én. A kezdeményező a Magyar Tartalékosok Szövetsége (MATASZ) repülő és ejtőernyős tagozata és egy helyi vállalkozás volt.  

A szervezők azzal a céllal rendezték meg a toborzónapokat, hogy a térségben népszerűsítsék a honvédség által nyújtotta lehetőségeket és megismertessék a polgári lakosságot a MATASZ tevékenységével. A látogatók ingyenes sétarepülésen vehettek részt, kipróbálhattak airsoft fegyvereket, megnézhették a Gidrán harcjárművet, valamint fegyverkiállítást láthattak az 1800-as évektől napjainkig használtakból. Sajnos az időjárás alakulása nem tette lehetővé az ejtőernyős ugrások végrehajtását, így azokat várhatóan júliusban pótolják majd.

A rendezvény sikeres lebonyolításához hozzájárult az MH. Bocskai István 11. Páncélozott Hajdúdandár, az MH Hadkiegészítő és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási Központ és a Kratochvil Honvéd Középiskola és Kollégium hagyományőrző kadét csapata. Az MH alakulatai színvonalas tájékoztatót tartottak a katonai életről, a karrierlehetőségekről és az elmúlt években végbement technikai fejlődésről.

A rendezvényen a Hajdú-Bihar vármegyei MATASZ szervezetei is részt vettek, köztük a szövetség Nyíradonyi Járási Szervezetének elnöke, Varga Zsuzsa és kadétjai is. Népes küldöttséggel képviseltette magát az Erdélyi Szentegyháza, Biharkeresztes testvérvárosa.

A programot a tervek szerint minden évben szeretnék megtartani, melynek sikeréhez Bognár Zoltán helyi gazdasági vállalkozása nagyban hozzájárult, hiszen a kft. a fejlődésén kívül szem előtt tartja a térség előrehaladását és benne társadalmi felelősségvállalásukat is. 

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában