A legvarázslatosabb éjjel

2023.06.15. 19:27

Szent Iván-éjjelén sem lesz hiány a programokból az állatkertben

Június 23. az év legrövidebb és a hagyomány szerint legvarázslatosabb éjjele.

Forrás: Debreceni Állatkert

A Zoo Debrecen idén sem marad ki a misztikus alkalom megünnepléséből: a Vidámpark területén, pénteken 19 és 23 óra között különleges programokkal várják az érdeklődőket, ahol a könnyed szórakozásra vágyók és a szentiváni hagyományok megismerése, megélése miatt érkezők is megtalálják számításukat - olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményükben.

A rendezvény a Sonivius Vappae régizene együttes hangulatkoncertjével veszi kezdetét, miközben kipróbálható mutatványos attrakciók fogadják az érkezőket. Szent Iván a szerelem éjszakája is, ezért megnyitja kapuját a szerelmi jósda, amely folyamatosan várja az érdeklődőket. Félóránként körútra indul a Szerelemvonat, s az arra vágyók klasszikuszenei szerenádot is hallgathatnak (Mozart: Kis éji zene) a Cívis Consort vonósnégyes előadásában. A gyermekes családokat a Varázslatos gyermekkuckó várja közös alkotásra, ahol többek között illatos-fűszeres zsákocskát, koszorút és más a nyárközépi ünnephez kötődő emléktárgyakat készíthetnek el.

Az alkonyat beköszöntével főszerepbe lép a sötétséget elűző fény: közös máglyarakás és tűzugró szertartás során lesz alkalom az ünnep mélyebb megélésére Battai István és barátai zenés-táncos közreműködésével. A tűzugrást a Főnix Tribal Törzsi Fúziós Hastánc Csoport műsora követi, majd a Sárkánylányok lángoló fináléja zárja 2023 legrövidebb éjszakáját a Zoo Debrecenben. A teljesen varázslatos hangulat érdekében örömmel fogadják a tündér, manó, boszorkány, varázsló vagy egyéb, az alkalomhoz illő jelmezben érkezőket!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában