Varázspálca díj

2023.05.16. 19:04

Elismerést kapott a nyíracsádi iskola a törődésért, az odafigyelésért

Varázspálca díjjal ismerték el a nyíracsádi általános iskola diabéteszes gyermekek biztonságáért tanúsított gondoskodását.

Garda Lászlót és Gyulaházi-Nagy Máriát Marci és édesanyja (balra) is elkísérte a díjkiosztó ünnepségre

Forrás: Magánarchívum

A „Szurikáta Alapítvány a Diabéteszes Gyermekekért” Varázspálca díjban részesítette a nyírségi település Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskoláját. Az alapítvány a díjkiosztó meghívóján olvasottak szerint ezzel az elismeréssel szeretné kifejezni nagyrabecsülését azoknak a pedagógusoknak, oktatási, nevelési intézményeknek és gyermekkel foglalkozó közösségeknek, akik a rájuk bízott 1-es típusú diabétesszel élő gyermekeket példamutató módon látják el, gondozzák napi feladatuk mellett. A nyíracsádi 4. osztályos Kövér Marcell első osztályos kora óta diabéteszes, amivel együtt lehet élni, de állandó odafigyelésre van szükség. Garda László intézményvezető úgy nyilatkozott, hogy az iskola számára az a legfontosabb, ha a szülő minden téren érzi a törődést, ha biztonságban tudhatja gyermekét. Ennek érdekében meg is tesznek mindent Nyíracsádon, így Gyulaházi-Nagy Mária személyében szakembert képzett ki az iskola a diabéteszes gyermekek gondozására. A díjra Marcell édesanyja, Harangi Ibolya jelölte az intézményt.

Biztonság a gyermeknek, nyugalom a szülőnek

– Az első tanév utáni nyáron derült ki Marci cukorbetegsége, ezért már a második tanévet így kezdte gyermekem. Szóba sem került az iskola részéről annak a lehetősége, hogy ne itt folytassa Marci a tanulmányait. Sőt, a konyhai dolgozók, az igazgató úr, a tanárok, az osztályfőnök is maximálisan mellettünk állt. Ugyanez mondható el a nyári táboroztatás kapcsán, ahol mindig külön gondossággal figyeltek gyermekemre. A pedagógus asszisztens, aki elvégezte a diabos tanfolyamot, minden étkezésnél felkeresi Marcit, és beütik a CH mennyiséget a pumpába. Ha nagyon magas a cukor, akkor telefonon egyeztetünk, és megbeszéljük, hogy mi a teendő – nyilatkozott a hálás édesanya, akinek nagyon sokat jelent a nyitott, pozitív, gyermekbarát hozzáállás, hiszen így gyermeke soha nem érzi magát sem kirekesztettnek, sem megkülönböztetettnek magát. A díjat nemrégiben vették át az alapítvány fővárosi központjában, ahova Garda László intézményvezetőt és Gyulaházi-Nagy Mária pedagógiai asszisztenst Marci és családja is elkísérte.

Kedves Zilahi Enikő  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában