Beruházás

2023.05.17. 19:23

Két új rendelőt kap a hajdúböszörményi városrész

Mintegy 150 millió forint uniós forrást nyert az önkormányzat a beruházásra.

Forrás: Bekecs Sándor

Európai uniós támogatásnak köszönhetően hamarosan két új rendelőt kap a hajdúböszörményi Középkert városrész a Pálnagy Zsigmond utcán, ahol jelenleg egy közös épületen osztozik két háziorvosi praxis.

– Több évtizedes álom válik valóra azzal, hogy itt új orvosi rendelőket alakíthatunk ki. Az elnyert támogatásnak köszönhetően végre a kor elvárásainak megfelelő körülmények között tudunk ellátást biztosítani a Középkert mintegy ötezer fős lakosságának. Olyan rendelőt alakítunk ki a Pálnagy Zsigmond utcán, amely nem csak Hajdúböszörményben, de az ország bármely településén megállná a helyét – fogalmazott a szerda délutáni sajtótájékoztatón Kiss Attila polgármester. Az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz pályázatán nyert 150 millió forintot a beruházásra, a szükséges telket pedig a szomszédos gyógyszertár tulajdonosa adta át ingyenesen a város részére.

Lukács Mária háziorvos és Kiss Attila polgármester
Forrás: Bekecs Sándor

Lukács Mária, a jelenlegi rendelő egyik háziorvosa köszönetét fejezte ki a városvezetés felé. – Lassan 30 éve annak, hogy ebben a körzetben elkezdtem dolgozni, gyakorlatilag a város egyhetedét látjuk el itt Tamás Tibor doktorral. Rengeteg a munkánk, de már nagyon kicsi a hely arra, hogy a városrész lakosságát megfelelő színvonalon el tudjuk látni – fogalmazott. Hozzátette: Hajdúböszörmény lakossága a 13 felnőtt és 5 gyermekorvos révén olyan ellátáshoz férhet hozzá, ami kiemelkedő a keleti országrészben. 

Tamás Tibor háziorvos
Forrás: Bekecs Sándor

– Köszönjük az önkormányzatnak és Nagy Gyula gyógyszerésznek, hogy segítette ennek a projektnek az elindulását. A betegközpontú ellátás hamarosan egy korszerű épületben várja majd a lakosokat, s remélem, többen jönnek szűrésekre is, nem csak betegként – fűzte hozzá Tamás Tibor háziorvos. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában