Szakmai Napok

2023.04.13. 11:30

Rekordot döntött a Debreceni Egyetemre infó karára jelentkezők száma

A Debreceni Egyetem Informatikai Karán 27. alkalommal rendezték meg az Informatikai Szakmai Napokat a Kassai úti campuson.

Informatikai Szakmai Napok a Debreceni Egyetemen

Forrás: Molnár Péter

Az eseményen részt vevő hallgatók megismerkedhettek azokkal a vállalatokkal, akikkel a Debreceni Egyetem Informatikai Kara együttműködik, próbainterjúkon vehettek részt és tájékozódhattak az elhelyezkedési lehetőségekről.
– Mindig nagy öröm számomra, ha részt vehetek egy olyan eseményen, amelyen a műszaki és informatikai felsőoktatás minden lényegi szereplője egyszerre jelenik meg. Itt vannak a jövendőbeli munkavállalók, a munkáltatók és az egyetem, amely egyfajta hidat képez a két másik szereplő között. Kiváló alkalmak ezek mindannyiunk számára, hogy a legújabb termékekről és módszerekről halljunk, valamint véleményt és tapasztalatot cserélhessünk, ismerkedjünk – fogalmazott a rendezvény megnyitóján Dr. Ailer Piroska, a Debreceni Egyetem műszaki innovációért és képzésfejlesztésért felelős rektorhelyettese.

Negyvenkét előadáson vehetnek részt a hallgatók
Forrás: Molnár Péter

A két napos programon két szekcióban negyvenkét előadáson vehetnek részt a hallgatók, amelyből tizenegy angol nyelvű lesz.
– A Kar fennállása óta még sosem jelentkezett hozzánk ilyen sok hallgató. 2676 magyar diák szeretne nálunk tanulni, de a külföldi hallgatók érdeklődése is nőtt. Kapacitásfüggő, hogy végül mennyi hallgatót tudunk felvenni – hangsúlyozta Prof. Dr. Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja.

Hajdu András, a Debreceni Egyetem Informatikai Karának dékánja
Forrás: Molnár Péter

Kujbus Norbert, a Hírközlési és Informatikai Tudományos Egyesület debreceni csoportjának elnöke kifejtette, hogy számukra is pozitív visszajelzés a magas jelentkezési szám. 

Ez azt mutatja, hogy a munkánk megtérül, hiszen a célunk az, hogy minél több fiatal orientálódjon erre a területre.

Mint elmondta, a pezsgő szakmai közéletnek egyik nagyon fontos állomása ez a rendezvény, hiszen számos nemzetközi cég debreceni telephelye jelenik ma meg a standoknál.

A város egy vonzó terület, amely minden egyes iparágban fejlődik, ezekkel együtt pedig sok informatikai pozíció nyílik meg – tette hozzá.

A rendezvényen huszonnyolc szakmai kiállító volt jelen, a standoknál folyamatos volt az érdeklődés. Simorka János és Sárközi Márk első éves hallgatók a szakmai naptól az ajándéktárgyak mellett elsősorban a kapcsolati tőke bővítését, valamint álláslehetőségeket és gyakorlati hely ötleteket várnak. – Azért szeretünk a Debreceni Egyetemre járni, mert nagyon jól felkészült tanáraink vannak, akik mindenben segítőkészek, modern termekben tanulhatunk és változatos programokon vehetünk rész. Ezen kívül az egyetem remek alapot nyújt a szakmai tudásunk elmélyítéséhez – árulták el.

A rendezvényen huszonnyolc szakmai kiállító várja a hallgatókat
Forrás: Molnár Péter

Panyiczki-Berényi Viktória

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában