Szépkorú köszöntése

2023.04.28. 17:35

Boldog, gondos család veszi körül a 95 éves, hajdúsámsoni Molnár Jánosnét

Molnár Jánosné Margit néni 95. születésnapját ünnepelhette a napokban.

Urbánszki Károlyné képviselő (balról), Antal Szabolcs polgármester, Molnár Jánosné, Margit néni és családja

Forrás: Dandé Melinda

A hajdúsámsoni 95 éves Margit néni rejtvényt fejt, olvas, reggelente nagyon szeret kávézni, de ha kell, még főz is a családjának. Molnár Jánosné, leánykori nevén Győri Margit 1928. április 23-án született Debrecenben, négyen voltak testvérek, ő az első szülött. 

Szegény családban nevelkedtem fel, édesapám a TSZ-ben dolgozott és idénymunkákat vállalt, édesanyám pedig az otthoni teendőket látta el. Hat elemi iskolába jártam 

– emlékezett vissza az ünnepelt. Aktív éveiben háztartásbeliként dolgozott, de vállalt napi munkákat is, mint aratás, tengeri törés, kapálás, kedvelt időtöltése volt még a kézi munka és a kertészkedés.

Aktívan tölti a mindennapokat

Hajdúsámsonba 1938-ban költöztek, mivel az apukája helybeli volt. Férjével, Molnár Jánossal egy bálban ismerkedtek meg, majd egy év múlva házasságot is kötöttek, pontosan 1946. december 21-én. Szerelmükből két fiúgyermek született, János és Sándor. Férje egy ideig favágással foglalkozott, majd nyugdíjazásáig a házgyárnál volt sofőr, sajnos őt már elvesztette. Öt unoka és öt dédunoka boldog nagymamájaként a nyugdíjas éveit is aktívan tölti.

Margit nénit születésnapja alkalmából a családja mellett felköszöntötte Antal Szabolcs polgármester és Urbánszki Károlyné képviselő, akik átadták a miniszterelnök köszöntő levelét és az önkormányzat ajándékait.

Dandé Melinda

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában