Online piaci szemle

2023.03.04. 20:05

Konzol és mobilok tízezer alatt a NAV hajdú-bihari árverési listáján

A repülőgép elkelt, de szórakoztatóelektronikai termékekből még csemegézhetünk

Kontroller nélkül, 7500-ért, jöhet?

Forrás: arveres.nav.gov.hu

Rendszeresen frissíti a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a honlapján közzétett árverési tételeket. A hatóság felszámolás alatt álló cégek, adós magánszemélyek ingatlanjait, üzletrészeit, lefoglalt tárgyakat bocsát a közjó rendelkezésére aukció formájában. A Haon a Hajdú-Bihar vármegyei kínálatból szokott szemezgetni, lássuk a márciusi kínálatot!

Bár nem találtunk ahhoz fogható ínyencséget, mint a NAV által február közepén meghirdetett, tíz és fél millió forintos Beechcraft Bonanza A 35 típusú repülőgép, azonban ennél költségkímélőbb szórakozásra is lehetőséget ad a hivatal.

Rögtön szemet szúrhat egy Xbox 36S típusú játékkonzol. Nem a legújabb generáció, azonban 7500 forintos kezdőára töredéke annak, amennyiért az online térben árulják. Való igaz, az irányításra szolgáló kontroller nem szerepel tartozékként, darabját legalább ennyiért fogjuk tudni beszerezni.

Egy szemrevaló hófehér laptop is hű társra vár, ha szerencsések vagyunk, húszezer forintért lecsaphatunk rá. A számítástechnikában a külcsín általában másodlagos, és a használót a gép belső szépsége jutalmazza, azonban a hirdetményben az eszköz specifikációit ugyan nem tették közzé. A feltöltött fotóból mindössze arra következtethetünk, hogy gyárilag Windows 10-zel adták ki, amiből arra utal, hogy nem éppen egy reneszánszkori példány.

Takaros hófehér laptop akár húszezres licitért vihető
Forrás: arveres.nav.gov.hu

Némileg kevesebb pénzért egy vélhetően szerényebb tudású HP notebook is gazdát keres. Természetesen a töltő mindkettőhöz tartozék. Incselkedtünk a gondolattal, hogy önös érdektől vezérelve kihagyjuk őket a listáról, de induljon érte hétfőn igazságosan a verseny!

Nem valószínű, hogy szándékos a termékkapcsolás, de adja magát az ajánlat, hogy hozzácsapjunk zsákmányunkhoz egy tip-top, khakizöld laptoptáskát.

Eladó sorba került egy Samsung J3 mobiltelefon is, az öt évvel ezelőtti modellre 25 ezer forintért lehet licitálni. Ennek a feléért ugyanezen gyártó pár évvel később megjelent szériájának A50-ese és egy Huawei is kalapács alá kerül. Mindhárom példány ránézésre hibátlannak tűnik. Nem úgy, mint a betört kijelzőjű Nokia, amelyet azonban egy mozijegy áráért hazavihetünk, valamint ugyanennyiért egy törésmentes Prestigio is a zsebünkben landolhat. Még alkatrésznek is megéri.

Elgondolkodtató az egybeesés, mégis a véletlen játéka lehet a széles mobiltelefon választék, hiszen a hirdetmények alapján valamennyi készülék külön adóshoz köthető.

A szórakozáson után jöhet a munka is. Még mindig nem talált otthonra néhány munkaeszköz. A könnyűiparba senki nem mert belevágni: a gombozó-, a retezelő és a varrógép még a kínálatban szerepel. De szert tehetünk magasnyomású mosóra, ipari porszívóra és hőlégbefúvóra is.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában