Egyeztetés

2023.02.09. 17:06

Időseknek szóló támogatásokról is szó esett a Debreceni Idősügyi Tanács ülésén

A tagszervezetek képviselői beszámoltak az elmúlt év eseményeiről és az idei terveikről.

Az idei év első ülését tartotta a tanács

Forrás: Debreceni Idősügyi Tanács

Idei első ülését tartotta február 9-én a Debreceni Idősügyi Tanács. Az önkormányzat és a tagszervezetek képviselői a 2022-es beszámolók mellett 2023-as terveikről is egyeztettek.  

Forrás: Debreceni Idősügyi Tanács

A gyűlés első részében a tagszervezetek képviselői számoltak be az önkormányzattól kapott támogatások felhasználásáról, egyéb aktualitásokról, ezt követően pedig Papp László ismertetett néhány részletet a város készülő költségvetéséből.   

Forrás: Debreceni Idősügyi Tanács

– A 2023-as esztendő nem a legkönnyebb évek közé fog tartozni. Ha visszagondolok a jelenlegi önkormányzati ciklus éveire, gyakorlatilag végig válságokról beszélhetünk - utalt a koronavírus-járvány kétévére, majd az egy éve kirobbant háború negatív gazdasági hatásaira a városvezető. Elmondta, olyan költségvetés készül, amely a város működését és a fejlesztések biztonságos befejezését biztosítja. Elmondta, a tavalyi évről 78 milliárd forintról 52 milliárd forintra változott a beruházási főösszeg és érdekességként hozzátette: 2015-ben a város teljes költségvetésének volt ennyi a főösszege. – Négy fókuszterületre koncentrál az idei költségvetés: gazdaságfejlesztés, közlekedésfejlesztés, környezetvédelem és fenntarthatóság, valamint az egészségvédelem – tette hozzá. A folytatásban Marosi Rácz-Julianna, a Humán Főosztály vezetője és Haázerné Borók Mónika, a Szociális Osztály vezetője ismertette az időskorúak számára elérhető ellátási, támogatási formákat. 

BS 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában