Karácsonyi ajándék

2022.12.13. 16:28

Száz magyar és ukrán gyerek ünnepelt Debrecenben a Vöröskereszttel

Kápráztató élményekkel és édességcsomaggal teszik szebbé a fiatalok ünnepét.

Forrás: Kiss Annamarie

Mintha egy mesekönyv lapja elevenedett volna meg kedden a debreceni Kerekerdő Élménypark várában: pompásan díszített kastélyszobában, ajándékok között énekelte egy csapat kisiskolás gyermek a Kis karácsony, nagy karácsony című dalt.

A helyszínre a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete hívta a Debreceni Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény diákjait, valamint a Dorcas Szabadidőközpont és Pihenőparkban elszállásolt ukrajnai menekült gyerekeket, összesen száz fiatalt.

A szervezet nemcsak élményekkel, hanem finomságokkal is megajándékozta a kicsiket. A hálós kalandpálya, dzsungelvonat, hajóhinta, dodzsem kipróbálása után ugyanis édességcsomagokat adott át nekik a Mikulás.

Forrás: Kiss Annamarie

– Az ünnep megélését szeretnénk támogatni ezekben a nehéz időkben az itt lévő – zömmel hátrányos helyzetű – gyereknek a karácsonyi műsorral, játékokkal, az édességcsomaggal – tudtuk meg a Piros Évától. A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének kommunikációs referense elmondta: az integráció, ismerkedés lehetősége a másik fontos célja a rendezvénynek. A szervezet országos kezdeményezései között több szolgálja az elfogadást, integrációt.

Szólt arról is, hogy ezekben a napokban zárul le a Vöröskereszt adománygyűjtése. Annyi már most látszik, hogy a tavalyitól kevesebbet tudnak majd továbbítani a tartós élelmiszerre, tisztító- és tisztálkodási szerekre szorulóknak, de igyekeznek minden lehetőséget megragadni az adakozásra.

Angyali tulajdonságok

A falra festett angyalszárnyakat „próbálta fel” épp Nagy Nikoletta és Nagy Mira, amikor találkoztunk. Beszélgetésünkön kiderült, hogy nem állnak messze a szereptől. Az osztálytársak angyali tulajdonsága például a jószívűség. Mindketten megajándékozzák a szeretteiket karácsonykor, Nikoletta tavaly képeslapot készített. A kreativitásukra hamar fény derült, hiszen például mindketten írtak már verset. Niki vágya idén egy különleges filctoll, Miráé egy edzőcipő. A jövőbe nézve pedig egy olimpiai úszóbajnok vagy varró és egy óvónő vagy híres író képe tűnik fel íriszükben.

Mesélnivalója ugyan volt a csicsergő lányoknak, de nem akartam sokáig távol tartani őket az élményözöntől, így a dodzsem felé szaladók hátát nézve kívántam nekik: teljesüljön minden álmuk!

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában