Egy álom vált valóra

2022.12.19. 12:48

Korszerű játszóteret adták át a lencztelepi gyerekeknek

A debreceni Széna teret egy pihenő övezetté szeretnék alakítani.

Forrás: Kiss Annamarie

A „Közösségi és kulturális élet színtereinek létrehozása a dél-keleti városrészben” címen a Cívis Város Kulturális Egyesület támogatási kérelmet nyújtott be, sikeres pályázat révén Debrecen Lencztelep városrészében, a Széna téren új játszótér létesült. Hétfő délelőtti sajtótájékoztatón Komolay Szabolcs önkormányzati képviselő beszédében rámutatott, hogy egy hosszabb fejlesztési folyamat második etapja ért véget. 

Pósán László (balról), Komolay Szabolcs és Ujvári Béla az átadón
Forrás: Kiss Annamarie

Az az elképzelés, hogy a Széna téri terület lenne a Lencztelep központja. Pihenőparkká szeretnénk alakítani az elkövetkezendő időkben, ennek első állomásaként elkészült a kondipark és most pedig játszótér. Ez egy nagyon régen várt fejlesztés a lakókörnyezetben, ilyen jellegű játszótér eddig itt nem volt 

– hangsúlyozta. Kiemelte, hogy nem ez lesz az egyetlen helyszín, ahol további fejlesztésekre számíthatunk. A lencztelepi Cseresznye utcán épülni fog egy tároló, illetve egy fedett helység, ahol többek között kézműves foglalkozásokat is fognak tartani a városrészi rendezvényeken. Az önkormányzati képviselő kiemelte, a Széna téren a tervek között szerepel faültetés és még több ülőrész kialakítása, a cél az, hogy a területen kicsik, nagyok, idősebbek és a sportolók is megtalálják a maguk szórakozását.

Forrás: Kiss Annamarie

A játszótér átadásán jelen volt dr. Pósán László országgyűlési képviselő is, aki úgy fogalmazott: a mai kor összes kívánalmát teljesíti a korszerű játszótér. 

Az elkészült területre úgy kell említeni, mint egy közösségi térre. A mai világban nagyon fontos, hogy az emberek között személyes kapcsolat alakuljon ki, ez a helyszín ennek teret ad. A gyerekek itt ismerik meg kortársaikat, barátságok alakulnak ki, illetve a szocializációnak is egy nagyon lényeges színtere a játszótér 

– tette hozzá. A képviselő azt kérte mindenkitől, hogy vigyázzanak a terület eszközeire, hiszen mindannyiunk közös sikere, valamint tulajdona a játszótér. 

Forrás: Kiss Annamarie

Ujvári Béla, a Cívis Város Kulturális Egyesület elnöke az átadáson elmondta, hosszú idő után végre egy álom valósul meg azzal, hogy a Széna tér lesz a városrész központja. Hangsúlyozta, olyan játszótér készülhetett el, ami méltó ehhez a környezethez, ahol jó itt élni és lakni. Az eseményen elhangzott, hogy a játszótér 130 négyzetméteres gumiburkolattal ellátott terület, melyen az esési zónákban olyan vastagságú a gumiburkolat, hogy egy gyereknek nem eshet baja. A játszótérhez tartozik még egy 100 négyzetméteres homokburkolat, melyet öt centiméter folyami homokkal töltöttek fel. A területet még járdák és szórt kavicsos pihenőrész egészítik ki. 

ND

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában