Legyen műhó!

2022.12.05. 20:58

„Itt vannak a világ legjobb gyerekei” – a valódi Mikulás járt Hajdúszoboszlón – fotókkal

Több ezer gyereket és felnőttet indított be a fürdőváros Mikulás-bulija.

Forrás: Kiss Annamarie

Bármelyik fesztivál nagyszínpados fellépője megirigyelhetné azt a tömeget, amely a Mikulás érkezését várta hétfőn délután Hajdúszoboszlón. Már a művelődési központnál nagy volt a tolongás, pedig a fő attrakció egy másik helyen váratott magára. A gyülekezőhelyen a gyerekek magukhoz vették az elektromos adventi mécsest, és megindult a lámpás felvonulás a fürdő bejárata elé.

Így érkeztek a Szent István parkban található Mikulás Csillagfény Otthonig, ahol már több ezer szülő várta csemetéjével a sztárvendég eljövetelét. Közben hullt a pelyhes fehér műhó, még sosem volt hasonló. Amíg izgatottan várták a Mikulást, a gyerekek a karácsonyi hintóban és a manók titkos iglói előtt fotózkodtak.

Forrás: Kiss Annamarie

Ekkor nagy ováció közepette megérkezett a Mikulás kis segítőivel és Télanyóval. Stílusosan, egy fényárban úszó old-school Chevrolet-vel parkoltak le a színpad mögött. 

Forrás: Facebook / Czeglédi Gyula polgármester

Közben Holle Anyó a párnájával együtt rázta fel a bulit, így a toll és a gond a széllel elszállt. A dunnából kihulló pelyheken Mikulás előzenekara, a manók és a krampuszok ropták a színpadon. Beindult a buli, a DJ puttonyában volt minden jó: Zsák, zsák, teli zsák, Coco Jumbo, Jégvarázs.

Mivel korábban láttunk egy soványabb Télapót görkorcsolyával elsuhanni a fürdő előtt, felmerült a tévedés lehetősége. A Mikulás azonban a Haon érdeklődésére megerősítette: valóban ő az igazi Mikulás. Hitelességét alátámasztva elmondta, éppen most érkezett az Északi-sarkról.

Tíz éve érkeztem először Hajdúszoboszlóra. Azóta minden évben ilyen szeretettel fogadnak. Szerintem itt vannak a világon a legjobb gyerekek, ezért szeretek ide járni 

– árulta el. Arra a kérdésünkre, hogy milyenek voltak idén a szoboszlói gyerekek, és sok lesz-e a virgács, így válaszolt:

– A kicsik egyáltalán nem voltak rosszak, ám a felnőttekről ezt már nem tudnám elmondani – viccelődött.

Majoros Petronella, a rendezvény egyik főszervezője szerint a siker annak is köszönhető, hogy a gyerekek mellett a felnőttek is hinni szeretnének a csodákban, és az elmúlt időszakok hatására vágyakoznak a jó élményekre, a szeretetre, amivel sikerült is megtölteni a Szent István parkot.

Forrás: Kiss Annamarie

– A gyerekek betekinthettek Manófalvába is, ahol a manók mindennapi életével ismerkedhettek meg. Az iglókban az ajándékok csomagolóműhelyébe, a mézes sütemény konyhájába és a manók pihenő- és játszószobájába is bepillanthattak. Az elmúlt hetekben a Mikulás postaládájába bedobott rajzokat egy albumba gyűjtöttük, amit a Mikulás házában állítottunk ki. Itt látható volt a világító földgömbje, a távcsöve, a meleg kandallója és ágyikója. Igyekeztünk arra törekedni, hogy megidézzünk mindent, ami ebben a mesés világban megjelenik a gyermekek számára – mondta.

Majoros Petronellától megtudtuk, a hajdúszoboszlói Mikulás-ünnepség varázsa abban is rejlik, hogy meghívott fellépők helyett a város polgárai és a civilszervezetek szívvel-lélekkel azon dolgoznak, hogy feledhetetlenné tegyék a kicsik számára az ünnepet.

Forrás: Kiss Annamarie

A Mikulás talán az utazás fáradalmaitól időközben elfáradt, és elaludt. Végül a gyermekek hívószavára ébredt újra fel, majd egy rövid tánc után elvegyült a gyerekek között.

Idén tizenhárom manó kísérte a Mikulást, aki csaknem ezer ajándékcsomaggal érkezett. Szerencsére mind gazdára talált, és legalább ennyi gyermek estéjét tette varázslatossá.

HL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában