Egy csésze kávé az emberi méltóságért

2022.11.22. 17:14

Tíz debreceni kávézó gyűjtött a hospice osztálynak, a cicák is segítettek

Egy új mosógépre fordítják a hospice osztálynak gyűjtött adományokat.

Egy csésze kávé az emberi méltóságért címmel tartott október 10. és november 6. között adománygyűjtő akciót a Debreceni Hospice Ház Alapítvány. A kezdeményezéshez tíz debreceni kávézó is csatlakozott, melyek üzlethelyiségeiben elhelyezett dobozokba várta az alapítvány a felajánlásokat. A mindenszentek előtt kezdődő és a halottak napja után záruló kampány bevételével a Debreceni Egyetem Klinikai Központ Hospice-Palliatív Terápiás Osztály (DEKKHPTO) tevékenységét, az ott fekvő betegek és hozzátartozóik mindennapjait segítik.

Pogácsás Ildikó, a DEKKHPTO főnővére (balról), Karakas Richárd, a Macskávézó tulajdonosa és Porkoláb Gyöngyi, a Debreceni Hospice Ház Alapítvány kuratóriumi elnöke
Forrás: Czinege Melinda

– Néhány évvel ezelőtt egy olyan szemléletformáló programot indítottunk el az alapítvánnyal, amelynek során azt tapasztaltuk, hogy nagy igény van arra, hogy gyerekekkel is foglalkozzunk a gondoskodásra neveléssel kapcsolatban. Ez egy 10 éves program volt, amelynek a befejezési évében, 2017-ben indult el a Hospice-Palliatív Osztály – idézte fel Porkoláb Gyöngyi kuratóriumi elnök, aki hozzátette: az összegyűjtött összegből egy mosógépet vásárolnak a hospice osztály számára. Kérdésünkre elmondta, a következő adománygyűjtő akció kidolgozását, szervezését megkezdték, várhatóan húsvét környékén lesz a következő kezdeményezésük.

Karakas Richárd, a gyűjtésben szintén részt vevő Macskávézó tulajdonosa hangsúlyozta, kollégáival embertársaik támogatását is szívügyüknek tekinti. Céljuk, hogy a továbbiakban ne csak kávézók, hanem debreceni éttermek, egyéb vendéglátóhelyek is csatlakozzanak ehhez a kezdeményezéshez. 

Pogácsás Ildikó, DEKKHPTO főnővére
Forrás: Czinege Melinda

Pogácsás Ildikó, DEKKHPTO főnővére köszönettel fogadta a felajánlást, amelynek nagy hasznát fogják venni az osztály mindennapi működése során. 

BS 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában