Egyház

2022.11.06. 15:13

Nyit a Teológia bár Debrecenben

Teológia bár mindenkinek címmel indulnak beszélgetős esték Debrecenben, a Myra kávézóban. Az első találkozón - november 14-én - a család témakörét beszélik át a résztvevők.

A Hajdúdorogi Főegyházmegye honlapja közölte, a cél az, hogy kötetlen párbeszéd alakuljon ki Istenről, emberről, vallásról. Az estek - várható - hangulatát Gyurkovics Miklós atya az alábbi gondolatokkal igyekszik vázolni.  

„Elismerem, az ötlet humoros, és ezért komolyan gondolom. Olyan komolysággal, mint ahogy a római kávézókban valódi diskurzusokat folytattunk a könyvtárból kilépő teológusokkal. Egyik kezünkben a legfrissebb teológiai publikáció, a másik kezünkben pedig a napi sajtó. És ekkor a kávégőzös szűk kis bárokban életre kelt a teológia. Teológia update formában: a hétköznapok eseményei, a kultúra és az Istenről szóló közös gondolkodás, nyílt párbeszéd, ahol minden értelmes gondolatot hangosan is ki lehet mondani. Az első kört én állom. Miklós atya” 

A 18 órától kezdődő alkalmakra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában