Együtt könnyebb

2022.11.21. 17:21

A Debreceni Egyetemmel is többet egyeztet a területfejlesztési miniszter

Navracsics Tibor szerint akad, amiben a magyar politika tévedésben van.

Navracsics Tibor

Forrás: Czinege Melinda

„Megpróbáljuk újra bevezetni a magyar törvényhozási kultúrába a konzultáció intézményét” – hangoztatta a területfejlesztési miniszter november 21-én Budapesten. Navracsics Tibor   – tudósított az MTI  – annak kapcsán beszélt erről, hogy a területfejlesztés jogterületein folytatott tudományos együttműködés szorosabbra fűzése érdekében stratégiai partnerségi megállapodást kötött tizenhárom felsőoktatási intézménnyel. Hozzátette: nem az eseti jellegű vagy informális konzultációt kívánják újra bevezetni, hanem a konzultáció olyan intézményesített formáját, amely lehetővé teszi, hogy a területfejlesztési kormányzat többletinformációkat, szofisztikált véleményeket kapjon, a felsőoktatási intézmények pedig megkapják a kormányzat terveit, a jövőre vonatkozó irányait és elképzeléseit.

Forrás: MTI/Bruzák Noémi

A miniszter a magyar politika egyik nagy tévedésének nevezte, hogy politikusok, döntéshozók úgy gondolják, sokat tudnak Magyarországról. „Az én tapasztalatom (…), hogy a probléma nem az, hogy túl sokat, tudunk Magyarországról, hanem éppen az, hogy túl keveset (…)” – jelentette ki.

Az együttműködési megállapodás a Debreceni Egyetemre is kiterjed.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában