Idősek világnapja

2022.10.25. 13:09

Aranylakodalmat ünnepeltek, katonazenekarral daloltak a nyugdíjasok

Színházteremnyi szépkorú ünnepelte a világnapot Debrecenben.

Forrás: Czinege Melinda

– Az október a szépkorúak ünneplésének jegyében telik Debrecenben. Kollégáimmal sok energiát fordítunk arra, hogy az évnek ezen időszakát emlékezetessé tegyük az idősek számára és a város életében továbbra is aktívnak, tevékenynek lássuk őket, érezzék, hogy szükség van rájuk – kezdte köszönőjét Papp László polgármestert kedd délelőtt a Kárpát-medencei Nyugdíjas Találkozón, a Voke Egyetértés Művelődési Központban. A városvezető hangsúlyozta, a covid, a háború, az energiaválság és a vágtázó infláció okozta nehézségek között rendkívüli mértékben értékelődnek fel az emberi kapcsolatok. Amikor minden megváltozik körülöttünk, akkor jó tudni, hogy van, ahol mindig szeretettel várnak, elsősorban a családtagjaink. 

Elhangzott: Debrecen a gondoskodó város szerepét igyekszik betölteni. Büszke az itt működő nyugdíjas szervezetekre és arra a szoros, jó kapcsolatra, amit a várossal ápolnak.

Papp László
Forrás: Czinege Melinda

A városvezetőt háláját fejezte ki a szívmelengető fogadtatásért, érkezésekor ugyanis egy megtelt színházteremnyi tapsra léphetett be. Hangoztatta, ez többet jelent számára, mint a megyei nyugdíjas szervezeteket és az idősek ügyét támogatókat elismerő oklevél, amelyet rajta kívül Balogh András, Tépe polgármestere és Tóth Ferenc, Komádi első embere vehetett át az eseményen.

Összefogás egy életen át

Az idősek világnapja (október 1.) alkalmából szervezett ünnepség a Debreceni Helyőrségi Zenekar fellépésével indult. A katonadalok után Frank Sinatra művét és hazai slágert is előadtak, melyhez egy alkalmi kórus kapcsolódott. Megindító volt a több száz szépkorútól hallani a fiatalságukat idéző, Legyen a Horváth-kertben, Budán című dal sorait.

A Debreceni Nyugdíjas Egyesület Táncoslábú Szupernagyijai palotást tánca után Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés alelnöke is beszélt a megjelentekhez. Mint mondta, a megyei önkormányzat évek óta megjelenik a nyugdíjasok rendezvényein. A nehéz időszakban az egyik legfontosabb feladat az, hogy a generációk közötti kapcsolatot harmonikussá tegyük, összefogjunk – hangoztatta.

Ezután azokat köszöntötték, akik az összefogásról a legtöbbet tudnak: azokat, akik 50, 55, 60, 65, évvel ezelőtt fogadtak egymásnak hűséget. A megyei közgyűlés alelnöke és Molnár Ferencné a Hajdú-Bihar Megye és Debrecen Nyugdíjas Szervezeteinek elnöke egy kis ajándékkal tette még emlékezetesebbé az idős társak házassági évfordulóját. 

HaBe

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában