Nemes gesztus

2022.09.28. 11:31

Rászoruló gyerekeknek segítettek tanszerekkel a debreceni templomos és katonai lovagok

Az országos akció révén megtöltött ajándékcsomagot méltó helyen, a nemrég felújított Református Kistemplomban adták át.

Zsoldos Tibor, Popovics Enikő, Dombi Géza Zsigmond és Kovács István a debreceni Kistemplomban megtartott, keddi átadáson

Forrás: Molnár Péter

Tanszeradományokat adtak át a Szuverén Jeruzsálemi Templomos és Katonai Lovagrend Magyar Nagypriorátusának debreceni tagjai, Kovács István parancsnok és Dombi Géza Zsigmond templomos lovag kedden délelőtt, a debreceni Református Kistemplomban. A lovagrend debreceni tagjai által tett felajánlásokat Popovics Enikő, a Fazekas Mihály Általános Iskola, valamint az Ispotály, a Levendula és a Közép utcai óvodák hittanoktatója vette át, ugyanakkor a ceremónián részt vett Zsoldos Tibor, a Debrecen Kistemplomi–Ispotályi Református Egyházközség főlelkésze is.

Kovács István arról is tájékoztatta a Haont, hogy a szervezet olyan atyákat keresett, akik hittanórát tartanak, és nekik állítottak össze segítőcsomagot. Ezek a csomagok olyan eszközöket tartalmaznak, melyek segítségével szemléletesebbé és látványosabbá tudják tenni a hittanórákat a gyermekek számára. Az akciót négy helyszínen rendezték meg, így adományozást szervezett a budapesti központ, valamint a debreceni, kecskeméti és szegedi kommandériák.

Zsoldos Tibor, Popovics Enikő, Dombi Géza Zsigmond és Kovács István
Forrás: Molnár Péter

Az ajándékok többek  fehér és színes papírcsomagokat, ceruzákat, zsírkrétákat és tollakat tartalmaznak. Ezek mellett vízfestéket, füzeteket és hittankönyveket is vittek a tanulóknak.

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában