Fejlesztés

2022.08.28. 13:59

Miért dolgoznak még mindig a Bajcsy-Zsilinszkyn?

Kibukott: két ütemben fejlesztik a belvárosi utcát.

Forrás: Cívishír

Valaki valamit félreérthetett a Bajcsy-Zsilinszky utca sétálóövezeti bővítése kapcsán, mert a befejezést augusztus közepére ígérték, de a 200 méteres szakasz utolsó negyedén még javában zajlik a munka, és majd szeptember derekára készülnek el.

A Hal közi átjárótól a Pásti utcáig terjedő szakasz díszkövezéséről, a növényágyások kialakításáról június végén tartottak sajtótájékoztatót, ahol a helyi hírportálok egybehangzó tudósítása, valamint az önkormányzat honlapján közöltek szerint arról volt szó, hogy a bruttó 130 milliós saját beruházás augusztus közepére fejeződik be. Ez egyébként – logikusan – a Mercure Hotel Debrecen megnyitásával is egybeesni látszott.

Mivel a területen, mint írtuk, még nagyban zajlik a munka, érdeklődtünk a városházán a csúszás okáról. Meglepetésünkre a válaszban már két ütemről van szó. – A kivitelezés első üteme június 27-én kezdődött, és a terveknek megfelelően augusztus közepén befejeződött. A második ütem keretében augusztus 11-én már megkezdték az újabb terület bevonását, így a kivitelezés jelenleg a Bajcsy-Zsilinszky utca és a Pásti utca csomópontjában zajlik a burkolat felújításával. A tervezett időre, szeptember 20-ig elkészülnek a díszburkolattal ezen a területen – olvasható.

Nos, akkor már ezt is tudjuk…

A megújult utca egyébként tényleg sokkal jobban néz ki, mint a korábbi a töredezett járdával és úttesttel, no meg a parkoló gépkocsikkal. A fejlesztéssel a várakozási helyek megszűntek, a behajtás csak a lakók és a vendéglátóhelyek árufeltöltői számára engedélyezett. Kuhn András főkertész korábban azt mondta, vizsgálják fák elhelyezésének lehetőségét, de a közműhálózat miatt legfeljebb néhányat lesz módjukban telepíteni.

RaL

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában