Valóra vált álom

2022.06.16. 10:43

Lehet hasítani a téglási pumpapályán – videóval

Gyerekhad követte figyelemmel a téglási pumptrack pálya avatását csütörtök délelőtt. A vakáció első napjára jutott izgalom nekik bőven, többen aktív részesei is lehettek a Gabitrial csapat extrém bemutatójának.

Forrás: Czinege Melinda

Előtte azonban megtudhattuk, nem ez az első ilyen pálya a településen. Szabó Csaba polgármester felidézte, annak idején a régi kisréten kialakítottak egy hasonlót, de a 2010-es vihar nemcsak Téglás legnagyobb erdejét tette tönkre, hanem a pályán is letarolta az összes fát, és megsemmisítette a pályát. 

Szabó Csaba, Téglás polgármestere
Forrás: Czinege Melinda

– Akkor óriási szomorúság volt bennem, azóta is nagy álmunk volt egy ilyen pálya létesítése – tudatta. Azt is megosztotta, egy találkozás során Révész Máriusszal, az Aktív Magyarországért akkori kormánybiztosával szóba került, kellene egy ilyen pálya újra Téglásra. – Pályázat révén megvalósulhatott az álom, amit le se mertünk írni – mondta Szabó Csaba.

Tasó László országgyűlési képviselő
Forrás: Czinege Melinda

Tasó László országgyűlési képviselő úgy véli, a pálya kialakítása olyan, hogy szinte minden korosztály lehetőséget találhat arra, hogy valamilyen gördülő eszközzel végighaladjon rajta. 30 millió forintból valósult meg a sporttelep udvarán az új attrakció, az önkormányzat az összeg felét önerőből tette hozzá. Tasó László kijelentette, a közelben nincs ilyen pálya, ezért a téglási pumptrack hasítani fog. A képviselő arra is kitért, Magyarország az aktív turizmust zászlajára tűzte. Azt is elmondta, a polgármesternek mindig vannak ötletei, s bármennyire nehéz is most a gazdasági helyzet, haladnak a téglási tervekkel. S bár ebben az évben nem fog elkészülni az uszoda, de jövőre hozzákezdenek.

Mielőtt átvágták volna a nemzeti színű szalagot, a triálosok átugratták azt, ezzel is felvezetve a bemutatót. 

Fekete Viktor, a Gabitrial extrém sportcsapat egyik tagja megosztotta velünk tapasztalatait. – Szakmai szemmel nézve nagyon profi pálya lett. A pumpapálya lényege az, hogy a súlypontunkat előre-hátra helyezve próbáljunk meg minél nagyobb lendületet biztosítani, és a végére teljesen begyorsulni – tudatta. 

Megfelelő védőfelszerelés mellett bárki használhatja a pályát, ahol a kezdők és a profik egyaránt tudnak érvényesülni.

KD 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában