Bihar fejlődéséért, tovább!

2022.04.26. 12:13

Vitányi: az eredmények a közös munkánkat tükrözik

Átvette megbízólevelét a Hajdú 4-es választókörzet megválasztott képviselője.

Forrás: Molnár Péter

A Hajdú-Bihar megyei 4-es számú országos egyéni választókörzetben összesen hét képviselőjelölt indult. A választáson ebben a kerületben a választásra jogosult 67 955 választópolgárból 42 001 fő adta le szavazatát, 1401-en gyakorolták választójogukat átjelentkezéssel, illetve a külképviseleten.

Forrás: Molnár Péter

A 41 ezer 206 érvényes szavazatból összesen 25 ezer 407 (61,66 százalék) szavazattal Vitányi István (Fidesz-KDNP) szerzett mandátumot. A bizottság határozata április 12-én jogerőre emelkedett, a hivatalos mandátumátadást pedig kedden, Berettyóújfaluban tartották.

Forrás: Molnár Péter

Az eseményen jelen volt több, a körzetben található település polgármestere is, a megválasztott országgyűlési képviselő szerint ez is jól példázza, hogy jól működő egységet alkotnak mostanra.

Forrás: Molnár Péter

– Ennyi szavazatot sosem kaptunk még, ez azt mutatja, jó munkát végeztünk. Nyugodt lélekkel indultunk el a választáson, hiszen nemcsak a kampány idején, hanem négy éve folyamatosan dolgoztunk. Az eredmények a közös munkánkat tükrözik – mondta el Vitányi István, hozzátéve, a következőkben is az a cél, hogy méltó módon fejlődhessen a bihari térség.

BBI

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában