Közbeszerzés az első ütem tervezésére

2022.02.08. 14:08

Korszerűsítik a 48-ason a Faraktár, Budai, Vámospércsi és Hétvezér utcák csomópontját

A 48-as főút debreceni Vámospércsi út kapacitásbővítő fejlesztésének I. üteme tervezése érdekében hirdetett nyílt eljárást a NIF Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Átalakítanák a csomópontot | Forrás: Google Street View

A keddi Közbeszerzési Értesítőben ismertetett komplex fejlesztés főbb paraméterei alapján a feladat Debrecen belterületén a Faraktár utca – Budai Nagy Antal utca – Vámospércsi út – Hétvezér utcák csomópontjában minden irányból külön jobbra kanyarodó (jelzőlámpás járműosztályozós csomópont) sáv kialakításának megtervezése. Emellett a tervezési feladat részét képezi még a 48. számú főút és a Szenczi Molnár Albert utca csomópontjában a jelzőlámpás forgalomszabályozás bevezetése, továbbá a 48-as főúton a tárgyi csomóponttól a 4. számú főútig a jelzőlámpás összehangolási rendszer megtervezése. A csomópontok esetében a jelzőlámpa-telepítési terveket is el kell készíteni.


A tervezéskor figyelembe kell venni, hogy lesz egy-egy helyen szintbeni, jelzőlámpás járműosztályozós csomóponti átalakítás, valamint a meglévő csomópont jelzőlámpás csomóponttá történő átalakítása is. A Közbeszerzési Értesítő adatai szerint a beavatkozással érintett szakasz hossza a főúton 670 méter, míg a csatlakozó utakon pedig 380 méter. A terv elkészítésére 2022 február 24-ig lehet jelentkezni.


VA

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában