Bemutatkoztak a jelöltek

2022.02.12. 14:05

„Igazi alternatíva a baloldali értékrendű választóknak”

Az ISZOMM nem titkolt célja, hogy újjáépítsék Magyarországon a baloldalt.

Forrás: Kiss Annamarie

Az Igen Szolidaritás párt „Hogy jó kezekbe kerüljön az ország! – a Fidesz bástyájának elnevezett Debrecenben indul az ISZOMM elnöke” témában tartottak sajtótájékoztatót szombat délelőtt Debrecenben, egy belvárosi kávézóba.

 

Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke megjegyezte, van egy jó híre a baloldali értékrendű választók számára: megalakult a baloldali szövetség, ami az Igen Szolidaritás Mozgalom és a Magyar Munkáspárt együttműködésén alapul. 

 

– Az országban 85 jelölt veszi fel ma a szövetség nevében az aláírásgyűjtő íveket, Hajdú-Bihar megyében is felálltak a jelöltjeink mind a hat körzetben – hangsúlyozta Huszti Andrea, a Hajdú-Bihar megyei 2. számú országgyűlési egyéni választókerület jelöltje. Leszögezte, egy olyan helyen mérettetik meg magukat - Debrecenben -, amit baloldali alternatívaként a legnehezebbnek gondolnak. 

 

– Nem titkolt célunk, hogy újjáépítsük Magyarországon a baloldalt. Jelenleg, harminckét év után, újra van lehetőségük a baloldali értékrendű választóknak egy igazi alternatívára szavazni – mondta. Majd kiemelte, a pártszövetség nem veszi fel, nem él az állami kampánytámogatással. – Úgy véljük, nem az adófizetők pénzéből szeretnénk véghezvinni a küldetéseinket, hanem azoknak az embereknek a támogatásával, akik ugyanabban hisznek, amiben mi magunk – fogalmazott.

Forrás: Kiss Annamarie

A sajtótájékoztatón elhangzott programjuk négy alappillére: mindenkinek legyen biztonságos és élhető fedél a feje felett, az emberek számára lehetőség nyíljon a normális étkeztetésre, illetve ingyenes és hozzáférhető oktatásban, egészségügyi ellátásban részesüljenek a magyar emberek.

 

Káposznyák István, a Hajdú-Bihar megye 3-as körzet jelöltje kiemelte, nagy várakozással tekintenek az elkövetkezendő időszakra. – Elengedhetetlen számunkra az alkotmányosság, az egyensúlyok helyreállítása, a sajtószabadság és egyéb szabadságjogok – hangsúlyozta. Továbbá leszögezte, a program megvalósításával a következőket kívánják megteremteni: 250 ezer forintos nettó minimálbér, 150 ezer forintos nettó időskori juttatás, 100 ezer forintos minimum jövedelem, illetve gyermekenként 50 ezer forintos családi pótlék – hangzottak el a sarokszámok.

 

Nagyné Németh Marietta, a Hajdú-Bihar megye 1-e körzet jelöltje tavaly ismerkedett meg a párttal, aki a következőképpen fogalmazott: idén talán lehetősége lesz, hogy segítse a családokat, tegyen a debreceniek jövőjéért. – Munkáscsaládból származom, családanya vagyok, két gyermeket nevelek a férjemmel, akiknek szeretném jobbá tenni a jövőjüket – mondta. 

 

NE

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában