Közbeszerzés

2022.01.06. 12:23

Tovább építik a debreceni bicikliút-hálózatot

A belváros szélén kezdődnek építkezések.

Forrás: Napló-archív

Nettó 423 millió forintért egy debreceni székhelyű cég építhet kerékpárutat a nyugati kiskörút vonalán, valamint további három szakaszon; a nyertes vállalkozás és az önkormányzat képviselői decemberben megkötötték az erről szóló szerződést – derül ki a január 4-i Közbeszerzési Értesítőből.

A 12 hónapra tervezett munka több részfeladatból áll.

A nyugati kiskörúton mintegy 2 ezer méteren épül kerékpárforgalmi létesítmény; a Hatvan utcától a Miklós utcáig mindkét oldalon egyirányú kerékpárutat csinálnak a járdán a jelenlegi térkőburkolat cserélésével. Emellett a Vörösmarty utcán kerékpársáv és kerékpáros nyom készül, ahol szükséges, szélesítik a járdákat; öt kereszteződésben alakítanak a jelzőlámpás csomópontokon. A Nyugati utcán a Segner téri buszfordulónál meglévő kerékpárúttól 184 méteren épül új infrastruktúra a Bajcsy-Zsilinszky utcai gyalogátkelőig. Továbbá, a Vendég utcától 170 méteren egyesített gyalog- és kerékpárút valósul meg a Kishegyesi úti Tescóhoz. Végezetül, a Bartók Béla út és a Honvédtemető utca sarkától 539 méter önálló bicikliút épül a Böszörményi útig – részletezi a dokumentum.

 

RaL 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában