Felajánlások

2021.12.01. 12:38

Rendelőket és várótermeket díszíthetnek a debreceni művészek festményei

A Debreceni Képzőművész Céh Egyesület az egészségügyi dolgozók számára ajánlott fel képeket.

Fotó: Kiss Annamarie

A Debreceni Képzőművész Céh Egyesület 25 darab képpel, mintegy két és fél millió forint értékben támogatja a COVID ellen harcoló egészségügyi dolgozókat, jelentették be a Pásti Utcai Orthodox Zsinagógában tartott, sajtótájékoztatóval egybekötött átadáson szerdán.

Fotó: Kiss Annamarie

Kultúra és empátia

Az eseményen Palotai Erzsébet, a Debreceni Képzőművész Céh Egyesület elnöke elmondta, reméli, örömet tudnak okozni a felajánlásokkal a Debreceni Egyetem Klinikai Központja dolgozóinak. A tervek szerint irodákban, kórházakban osztják majd szét az alkotásokat. Az elnök hozzátette, az egyesület a képfelajánlásokat ezzel nem szeretné berekeszteni, amennyiben alkalmat találnak rá a jövőben, cégeket, más, arra érdemesnek talált dolgozókat is szívesen ajándékoznának meg műveikkel. Palotai Erzsébet a Debreceni Zsidó Hitközségnek is köszönetet mondott a segítségnyújtásért, illetve a megalakulásuk óta tartott első, bemutatkozó kiállításuk megtartásáért, mely nyáron a zsinagógában zajlott.

Fotó: Kiss Annamarie

Horovitz Tamás, Debreceni Zsidó Hitközség elnöke hangsúlyozta, a hitközség számára fontos, hogy a zsidó negyedben, az orthodox zsinagógában olyan kiállításokat, eseményeket, koncerteket csináljanak, ami Debrecen zsidóságát, polgárait érdekli. – Amikor a céh megkeresett minket azzal, hogy egy kiállítást szeretne létrehozni, nagy örömmel vettük, hisz ez a törekvés, művészet beleillik a zsinagóga profiljába. Láthatóan nagy a kereslet az ilyen események után. A kiállítás sikerességén is túlmutat az a felajánlás, amit a művészek tettek az egészségügyi dolgozók felé, elismerésüket kifejezve a COVID-ellátásban résztvevők felé – mondta az elnök, hozzátéve, sajnálja, hogy a járvány miatt nem tudták igazán ünnepélyessé tenni az átadást.

Péter Szabolcs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában