Helyi közélet

2021.12.27. 11:05

Felújítják a vidámparki kisvasút mozdonyát

A járművet átfestik, és a motorblokkját, elektronikáját is kicserélik.

Fotó: Vass Attila

Karácsony előtt elszállították a debreceni Nagyerdei Kultúrparkból a kisvonatot. A társaság tájékoztatása szerint a vidámpark kedvelt eszköze kívül-belül megújul a következő szezonra.

Fotó: Nagyerdei Kultúrpark
Forrás: Dr. Nagy Gergely Sandor

Debreceni cég korszerűsíti

 

A mozdony motorblokkját, elektronikáját és kezelőfelületét teljes körűen kicserélik a biztonságos és gördülékeny látogatói élmények érdekében, a külsejét pedig újrafestik, hogy a régi pompájában köszönthesse a látogatókat. A rekonstrukció kapcsán Nagy Gergely Sándor ügyvezető igazgatótól a Napló megtudta: a mozdonyt ugyanaz a helyi cég újítja fel, mint amelyik a közelmúltban a Zsuzsi mozdonyát is megfiatalította. Az még nem dőlt el, hogy milyen színű lesz a vidámpark most még piros járműve.

Fotó: Vass Attila

 

Kádár János avatta fel

 

A 760 milliméter nyomtávú mozdony nem mellékesen 2022-ben már kereken 70 éves lesz, ugyanis 1952-ben gyártották, és eredetileg Szerencsen szolgált. Az akkor még kék színű mozdonyos kisvasutat, az 1,1 kilométere pályát és a vidámparkot Kádár János avatta fel (utasként is) 1960. május 14-én, a vurstli átadása után két héttel.
 

VA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában