Nem mindennapi

2021.12.15. 10:50

Díszes traktorok is vonultak Tégláson

Különleges programokat kínált az Ezüstcsengő programsorozat.

Kerekes-Bíró Éva

Forrás: Facebook/Téglás Város hivatalos oldala

Négy napig örvendeztette a lakosságot a múlt héten az Ezüstcsengő eseménysorozat, melyben az adventi vásár, az ünnepi koncert, a betlehemes vagy a lucázás mellett olyan különleges program is helyet kapott, mint a díszkivilágított traktorok felvonulása.  Hatalmas érdeklődés kísérte ezt a rendkívüli programot: több százan voltak kíváncsiak a Bárczay Anna Városi Óvoda csoportjainak közreműködésével feldíszített járművekre.

 

Karácsonyra hangolódva 
 

 

Hétvégén benépesült a helyi főtéri park. A karácsonyi faházaknál finom falatok, kézműves-foglalkozás, gyertyaöntés várta az érkezőket, a gyerekek pedig a Mikulással is találkozhattak.  – Téglás ünneplőbe öltözött. Áll városunk karácsonyfája, az újonnan faragott téglási betlehem, valamint új hagyományt teremtettünk a közös adventi gyertyagyújtással – mondta el Szabó Csaba polgármester, aki büszke arra, hogy a helyi közösségek, intézmények, civil szervezetek, vállalkozók közös akarattal tettek a városért. A Téglási Városi Könyvtárban „Készíts mézeskalács házikót!” kiállítás nyílt, mely december végéig látogatható, valamint a könyvtár szervezésében december 24-ig folyamatosan nyílnak adventi ablakok a település intézményei, vállalkozói, valamint családjai segítségével.

 

Kerekes-Bíró Éva

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában