debreceni egyetem

2021.11.26. 16:11

Ötezernél is többen voltak kíváncsiak az idei DExpóra

A rendezvényt idén is online tartották meg, a bemutatkozóvideókat vissza is lehet nézni.

Fotó: unideb.hu

Két nap alatt több mint ötezer látogató vett részt a Debreceni Egyetem online megrendezett beiskolázási eseményén, a DExpón. Az érdeklődők megismerhették mind a tizennégy egyetemi kar képzési kínálatát, valamint a hallgatók számára elérhető szolgáltatásokat és programokat, közölte a hirek.unideb.hu.

A gyors és egyszerű információszerzés érdekében minden karhoz egy-egy lejátszási lista készült a DE legnagyobb beiskolázási eseményének YouTube-csatornáján, így a DExpóra virtuálisan ellátogatók kiválaszthatták, hogy mely kar képzési kínálatáról szeretnének részletesen tájékozódni.

A kétnapos rendezvényre ezúttal is sokan voltak kíváncsiak, péntek reggelig összesen 5300 érdeklődő középiskolás tekintette meg a karok bemutatkozóvideóit, de a nézettség ezt a számot még jelentősen meghaladhatja, ugyanis a videók bármikor visszanézhetők a YouTube-on.

A nagyobb karokról akár 10-15 videót is meg lehet nézni, ezek között vannak tájékoztatók a szakokról, beszélgetések, valamint olyanok is, amikben a leggyakoribb kérdésekre válaszolnak az egyetemi szakemberek.

Az idei DExpót legnagyobb arányban a 18-24 éves korosztály követte figyelemmel, a nézők 70 százaléka közülük került ki, közölte az egyetem.

Bartha Elek, a Debreceni Egyetem oktatási rektorhelyettese szerint igazi sikertörténet a Debreceni Egyetemé, amit évről évre az ide jelentkező hallgatók is megtapasztalhatnak.

Fotó: unideb.hu

- A járványhelyzet miatt az érdeklődő középiskolások és hozzátartozóik nem tudtak személyesen megismerkedni a Debreceni Egyetemmel, de az online tájékoztatóknak köszönhetően így is széleskörű, átfogó és hiteles információkat kaphattak mind a tizennégy kar képzéseiről és az egyetemi mindennapokról. A beiskolázási rendezvényünk idén is megmutatta, hogy nagyon sokan érdeklődnek a Debreceni Egyetem szakjai iránt, és a felvételi előtt állók is megbizonyosodhattak arról, hogy piacképes tudást, értékálló diplomát kaphatnak, ha a Debreceni Egyetemet választják.

A DE egy hagyományait őrző és azokra büszke, a cívis értékrendet vállaló, de 21. századi intézmény, amely infrastruktúráját és szemléletét tekintve a világ jegyzett egyetemei közé tartozik

– mondta a DExpón az oktatási rektorhelyettes.

Hozzátette: 32 ezer hallgatóval, 13 képzési területen folytat felsőoktatási tevékenységet a Debreceni Egyetem, 72 alapképzési és 85 mesterképzési és 7 osztatlan szakon. Hozzátette: az ország nyugati részéből, valamint a határon túlról is sok hallgató érkezik az egyetemre, 120 országból több mint hétezer külföldi diák tanul az intézményben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában