felháborodást keltett

2021.11.17. 17:36

Lezárták a Szováti úti átjárót, de nem jutott el mindenkihez a hír

Nagy port kavart Hajdúszoboszlón a Szováti úti vasúti átjáró lezárása, sokan hétfőn szembesültek azzal, hogy nem tudnak átkelni a síneken.

Fotó: Tóth Imre

Az önkormányzat honlapjára múlt csütörtökön került ki a hír, hogy november 12. és 2021. november 25. között az átjárót teljes szélességében lezárják. A munkálatok valójában hétfőn – november 15-én – kezdődtek meg. Kanizsay György Bélánál, a településrész önkormányzati képviselőjénél érdeklődtünk arról, mi okozta a felháborodást.

– A NIF Zrt. hibát követett el a vasúti átjáró felújítása során, ezt most ki kellett bontaniuk, kijavítják a hibát. A problémát az okozta, hogy a munkák megkezdése előtt az önkormányzat 3 nappal korábban kapott egy emailt arról, hogy le fogják zárni az átjárót, nem volt elegendő idő arra, hogy ezt kommunikáljuk – tudatta.

Az átjáró túloldalán körülbelül 200-250 fő lakik zártkertekben, onnan járnak be gyerekek iskolába, óvodába, a szülők dolgozni.

Az emberek zöme kerékpárral közlekedik. – Kedden próbáltuk ezt a problémát orvosolni, annyi a szerencse, hogy az ott dolgozók nagyon rugalmasan állnak ehhez a helyzethez. Most az átjáró mellett, a síneken lehet csak átkelni, szabálytalan módon, viszont az ott dolgozók és az ott szolgálatot teljesítő biztonsági őrök segítenek. A szemem előtt is volt olyan, hogy egy kétgyermekes anyukának segített az egyik dolgozó átvinni a biciklit a síneken – osztotta meg.

A képviselő elmondta, azt az ígéretet kapta, péntekre meg fog oldódni a probléma, a gyalogosok és a kerékpárosok átkelését lehetővé fogják tenni.

– Két párhuzamos sínpár van ezen a Szováti úti átkelőn, hétfőn-kedden az egyiknek a felújítását csinálták meg, szerdán és csütörtökön a másikét végzik. A személygépkocsiknak egy kétsávos vasúti átjáró, mellette pedig kialakított egy gyalog- és kerékpárút átjáró van. A gyalogosok fogják tudni használni az átkelőt, igaz, hogy még lesznek ott munkálatok, az átkelő továbbra is zárva marad – közölte.

A lezárás 13 napra szól, a jövő hét közepére végeznek a munkával. Addig az autósok a 4-es számú főúton tudnak kerülni, ahogyan az ezen az útvonalon közlekedő buszok is.

– Megpróbáltam mindent megtenni, amit tudtam, a helyszínen is egyeztettem, a telefonon is beszéltem a kivitelezőkkel. Péntektől már kicsit jobb lesz a helyzet – összegezte.

KD

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában