minden rendben ment

2021.10.04. 15:27

Akár 180 ezren is megfordulhattak a Mihály-napi nagyvásárban

A szervezők tapasztalatai szerint megszűnt a kora délutáni zsúfoltság, egyenletesebben oszlott el a tömeg.

Fotó: Napló-archív

Telt házas volt az október 2-3-án megrendezett debreceni őszi kirakodóvásár; az előzetesen foglalt 504 után végül 927 helyet biztosítottak az árusoknak, gyakorlatilag az összes területet kiadták

– tudtuk meg dr. Ónadi Jánostól, a Debreceni Közterület Felügyelet piaci osztályvezetőjétől.

– A kézművesek utcájában maradt csak néhány üres hely, ennek valószínű oka, hogy a pandémiás helyzet alatt többen felhagytak a tevékenységükkel – mondta el lapunknak.

A bérleti díjból származó bevételekről annyit árult el, hogy több tízmillió forint az összeg, de hozzátette, a vásár megrendezése is igen magas költséggel jár.

Becslés alapján 160-180 ezren látogathattak ki a rendezvényre; Ónadi János szerint ez nagyjából megfelel a korábban megszokottnak, és köszönhető a nagyon jó időnek is.

Ugyanakkor – mint a szervezők is kissé meglepve látták a vásárt figyelő kamerahálózaton át – a máskor jellemző szombat és vasárnap kora délutáni zsúfoltság helyett most egyenletesebben oszlott el a tömeg, folyamatosan magas volt a nézelődők száma.

Az osztályvezető azt is elmondta, hogy egyetlen gyermek veszett el, mindössze 4 percre, és hogy néhány zseblopás is történt; mindezek egy nagyrendezvény sajnálatos velejárói.

Összességében azonban rendben lezajlott a két év kihagyás után megtartott kirakodóvásár.

– A visszajelzésekből úgy tűnik, elégedettek voltak az árusok és a látogatók is, örömmel fogadták, hogy végre ismét megtartottuk a vásárt. Vasárnap este 8 órától megkezdtük a takarítást, és éjfélkor vissza is adtuk az utat a forgalomnak. Ma, hétfőn reggel még végigjártuk a területet, tisztán hagytuk magunk után – tette hozzá.

SzT

Kapcsolódó cikk:

https://haon.hu/kozelet/helyi-kozelet/nem-szalltak-el-az-arak-es-a-kinalat-is-szuper-visszatert-a-mihaly-napi-nagyvasar-5701793/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában