augusztus 20.

2021.08.21. 14:52

Fergeteges műsorral ünnepeltek Hajdúszoboszlón

Megtelt a hajdúszoboszlói szabadtéri színpad helyi lakosokkal és itt üdülő vendégekkel a péntek esti ünneplésre.

Fotó: Tibai Irma

Az önkormányzat nevében Majoros Petronella köszöntötte a közönséget, aki hangsúlyozta, az ország az idők során megőrizte a hitét, a tenni akarását, a lelki erejét, s ezt Szent István királyunknak köszönhetjük, aki a hit sziklájára épített biztos hazát népünknek.

– Jusson hát mindig eszünkbe, hogy kik vagyunk, honnan jöttünk, hogyan váltunk Európa közepén kicsiny, de megmaradni képes országgá, nemzetté. Különösen fontos erre figyelnünk, hiszen most is változó időket élünk, „újra átélhetjük, hogy Isten kezében vagyunk” mutatott rá. Szólt továbbá arról, hogy a megpróbáltatások dacára is építenünk, szolgálnunk kell az országot, Hajdúszoboszlót. Meg kell becsülnünk értékeinket, éltetnünk hagyományainkat, kultúránkat, megőriznünk egészségünket, nemzeti összetartó erőnket.

Fotó: Tibai Irma

A három történelmi egyház képviseletében megáldotta az új kenyeret Czető Norbert református lelkész, illetve megáldotta és megszentelte azt Lipták József római katolikus esperes, plébános és Fekete András görögkatolikus parókus.

Miközben a közönség megkóstolhatta az idei búzából sütött kenyeret, megkezdődött a Kiss Kata Zenekar ünnepi koncertje. Az óriási sikert arató műsor a késő esti órákban a Matyó néptáncegyüttes közreműködésével, kitűnő hangulatú táncházzal zárult.

Fotó: Tibai Irma

Az ünnepi esten részt vett Czeglédi Gyula polgármester és Mester József, az önkormányzat kulturális, nevelési és sport bizottságának elnöke.

Tibai Irma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában