játékos tanulás

2021.07.11. 15:47

Újra megszervezték a martinkai kutyás tábort, még rendőrségi bemutató is volt

A gyermekek naphosszat játszhattak, foglalkozhattak a kutyákkal.

Fotó: Dandé Melinda

Fotó: Dandé Melinda

Hajdúsámson-Martinka ebneveldéje idén negyedik alkalommal szervezte meg gyerekeknek a Martinkai Kutyás Ismeretterjesztő és Élménytábort, mégpedig két turnusban a Martinkai Közösségi Házban.

– Évről évre azt tapasztalom, hogy a gyerekeknek nagyon jót tesz a kutyás táborunk, hiszen terápiás kutyákat is bevonok a foglalkozásokba. A pandémia után azt gondolom és tapasztaltam, hogy a gyermekeknek már nagyon hiányzott a kikapcsolódás, a kutyák szeretete – mesélte el a tábor szervezője, vezetője Fekete Róbert, aki azt is elmondta, hogy visszajáró résztvevői is vannak a tábornak. Ez jó érzéssel tölti el, hiszen visszaigazolás számára, hogy elégedettek a programokkal, a szervezéssel.

A turnusok mottója idén a „Játékos tanulás a kutyákról, kutyákkal!” volt. A programok között szerepelt állatorvosjáték, kutyás játékok, testnevelésóra kutyákkal, rágókötél készítése, kézműves foglalkozás, lovaglás, szekerezés, az ebnevelde kutyusainak látogatása, simogatása. Különlegességként rendőrségi kutyás bemutató is volt Komádi István rendőr főtörzsőrmester, kutyavezető személyével, aki különböző szituációkat játszott el a rendőrkutyával, mint támadáselhárítás, igazoltatás, garázdaság, kábítószerkeresés. – Ezt nagyon élvezik a kicsik, nagyon szeretnek kérdezni a rendőrtől – osztotta meg velünk a vezető.

Fotó: Dandé Melinda

A táborozók találkozhattak fizikoterapeutával is, aki mesélt arról, hogy a sérült kutyusokat hogyan rehabilitálják, valamint kipróbálhatták az ehhez szükséges eszközöket.

Hajdúsámson polgármestere, Antal Szabolcs is meghívott vendége a tábornak szinte már minden évben. A városvezető finomság nélkül soha nem érkezik a résztvevő gyerekekhez. Még az Őszirózsa Nyugdíjasklub is fánkot sütött az apróságoknak. A tábor zárásaként, az utolsó napon minden résztvevő emléklapot kapott, és egy bulis játékkal búcsúztak el egymástól.

Dandé Melinda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában