Nőtt a lakosságszám is

2021.07.09. 11:00

Több épülő ház, fiatalodik Bedő

Háromszázról háromszázhuszonhatra, azaz közel 10 százalékkal növekedett az országhatár menti kistelepülés lakosságszáma az elmúlt öt évben – újságolta örömmel Eszenyi Antal Bedő polgármestere. Mint mondta, céljuk, hogy minél többen költözzenek a faluba, a betelepülők által csökken a községben élők átlagéletkora, illetve még több fiatal számára válhat vonzóvá Bedő.

A falu első embere azzal folytatta, hogy a kétnyelvűségnek és a határmentiségnek nagy szerepe van a népességszám emelkedésben, a jövőben pedig további betelepülőkre számítanak minden korosztályból. Jellemzően a Romániából érkezők vásárolják meg az üres házakat és építési telkeket.

Ezt a folyamatot az önkormányzat tudatosan is segíti azzal, hogy az üresen álló lakóházakat meghirdeti, és aki azokat meg szeretné nézni,nekik meg is mutatja. – Bedőt a nyugalom szigeteként említik gyakran az idelátogatók – tette hozzá Eszenyi Antal, a település vezetője.

Polgári Zsolt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában