Rendezvény

2021.07.14. 13:14

Két kar hallgatói köszönnek el a Debreceni Egyetemtől

Megadják a módját a búcsúnak.

Forrás: unideb.hu

Több mint háromszáz végzős egyetemista vesz részt a július 15-én induló Sárguláson, mellyel az egyetem gazdaságtudományi, valamint mezőgazdaság-, élelmiszertudományi- és környezetgazdálkodási karán diplomázott hallgatók búcsúznak az intézménytől – tudatta a hirek.unideb.hu.

A három napon át tartó rendezvényen a két kar alap- és mesterszakos, valamint felsőoktatási szakképzésen tanuló hallgatói vesznek részt, de rajtuk kívül természetesen az oktatók is bekapcsolódhatnak majd a programokba.

Az első napon közös főzéseken nosztalgiázhatnak az egyetemi évekről a hallgatók, majd este a Kazánházban bulizhatnak. A második napon, pénteken is hangulatos programkínálat várja majd a résztvevőket: lesz Xboxon FIFA-bajnokság, valamint beerpongban és csocsóban is összemérhetik majd tudásukat a versenyzők. Este az éjszakai túra ügyességi feladatain keresztül mutathatják meg a hallgatók, hogy milyen fából faragták őket.

Az utolsó nap a hagyományőrzésről fog szólni: a sárgulók a Böszörményi úti Campustól lovaskocsikkal, hagyományos öltözetben vonulnak majd fel a Nagytemplomig, ahol bemutatják tradicionális táncukat, majd ugyanezt a Főépület előtt is megismétlik. A korsóavató sem marad el, a Böszörményi úti Campus főépületének aulájában a sárguló hallgatók végzős társaikkal, valamint az oktatókkal koccintanak a kifejezetten erre a pillanatra készített korsókkal.

A rendezvény a hatályos kormányrendeleteknek megfelelően fog zajlani, illetve csak azok látogathatják a programokat, akik védettségi igazolvánnyal rendelkeznek. Az idei Sárgulás a nyári időszakra való tekintettel két nappal rövidebb lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában