párthírek Hajdú-Biharból

2021.07.21. 08:35

Debreceni Fidesz: Gyurcsányék minden oldalról ütöttek a nyugdíjasokon

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Az MSZP–Párbeszéd változást sürget a nyugdíjak kiszámításában és elosztásában. Madarasi István, az MSZP helyi elnöke a keddi tájékoztatón arról beszélt, hogy egyre több az elszegényedett nyugdíjas, ezért a 28.500 forintos nyugdíjminimumot 70 ezerre emelnék, hogy elérje a minimálbér 50 százalékát. Felháborítónak nevezte, hogy a nyugdíjasokat jelenleg politikai tőkekovácsolásra használják, majd jelezte, hogy differenciált nyugdíjemelést hajtanának végre. Fábián István, az MSZP–Párbeszéd képviselőjelöltje kiemelte, hogy a jelenlegi inflációkövető nyugdíjszámítási módozat helyett a svájci indexálásra térnének át, amely szerinte jobban igazodik a gazdasághoz. Hozzátette, a Fidesz időben elnyúló lépcsőzetes visszaépítése helyett, ők a választások után visszavezetnék a 13. havi nyugdíjat.

Fábián István (b) és Madarasi István a szerdai sajtótájékoztatón | Fotó: Kovács Péter

A tények fontosak

Fábián István a Párbeszéd és MSZP zászlaja alá állt, és éppúgy hazudik, ahogy a baloldal vezére, Gyurcsány Ferenc is – reagált a Fidesz Debreceni Szervezete. Mint írták, professzorként illene tisztában lennie a tények fontosságával, és azokat nem feláldozni egy politikai koncepció kedvéért. Lehet bűvészkedni a szavakkal, de Gyurcsányék elvették a 13. havi nyugdíjat, az egekbe emelték a rezsi és a gyógyszer árát, fizetőssé akarták tenni az egészségügyet. Minden oldalról ütöttek a nyugdíjasokon. A polgári kormány inflációkövetővé tette a nyugdíjakat, megerősítve a vásárlóértékét, bevezette a nyugdíjprémiumot, Erzsébet-utalvánnyal segítette az időseket; összességében több mint 220 milliárd forint értékben. Fábián István ezeket vonja kétségbe.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában