kirándulás

2021.07.21. 10:37

A Balatonnál nyaraltak az apáti gyermekek

A körösszegapáti általános iskola valamennyi diákja hat napot tölthetett Csopakon.

Vmirjáncki József

Fotó: KNÖ-archív

A körösszegapáti általános iskola valamennyi diákja hat napot tölthetett Csopakon a település nagyközségi önkormányzatának és Csopak község önkormányzatának együttműködése révén. A hajdú-bihari település kisdiákjai már évek óta a Balaton melletti üdülőhelyen töltenek el felejthetetlen napokat, így aztán jó kapcsolat alakult ki a két falu vezetői között is.

Emlékezetes kiruccanás

Ebben az évben is nyaraltak a gyerekek. Tartalmas programokat tudhatnak maguk mögött: ellátogattak Tihanyba, boboztak Balatonfűzfőn. Utaztak a városi kisvasúton, megtekintették Balatonfüred nevezetességeit, illetve túráztak a csopaki Csákány-hegyi kilátóhoz, majd meglátogatták a híres Plul malmot is. A magyar tenger melletti táborozásból nem maradhatott el a fürdés és a sétahajókázás sem. A szervezők igyekeztek olyan programot összeállítani, hogy a táborozáson résztvevőknek minél kevesebbe kerüljön a kirándulás, bár ez nem volt könnyű feladat.

Fotó: KNÖ-archív

Szerencsére olyan jó kapcsolat alakult ki a két település között, hogy a költségeket mindkét, de főleg a csopaki önkormányzat vállalta, ami nagy segítség volt a gyerkőcök számára. A kiruccanáson részt vevő felnőttek és gyermekek köszönetüket fejezték ki az utaztatásért, szállásért, étkeztetésért és a programokon való ingyenes részvétel lehetőségéért a csopaki vendéglátó önkormányzatnak, Ambrus Tibor polgármesternek. Tarsoly Attila, Körösszegapáti vezetője a képviselő-testület tagjaival közösen segítettek abban, hogy a település iskolájának tanulói feledhetetlen napokat tölthettek el a Balaton partján.

Vmirjáncki József

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában