búcsúztak a végzősök

2021.06.16. 11:29

Családias hangulatú ballagás Nyíracsádon, ismét gazdára talált a Szent Piroska-díj

Idén már a nagyszülők is részt vehettek a Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola ballagási ünnepségén.

A Szent Piroska-díjat idén Kerti Benedek, Széll Nóra, Krekk Petra és Kiss Gergely érdemelte ki | Fotó: Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola

A tavalyihoz hasonlóan ebben az évben is rendhagyó módon zajlottak és zajlanak a ballagási ünnepségek szerte az országban. Nem volt ez másként június 12-én a nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskolában sem. Mivel május elején ismét benépesülhetett az oktatási intézmény, így a szervezők is kaptak egy hónapot a felkészülésre. Az országos járványhelyzet alakulásával szinte napról napra változott a forgatókönyv, de végül mégiscsak kialakult a végső rend, amely értelmében méltóképpen búcsúzhattak a nyolcadikos diákok az általános iskolai éveiktől.

A diákok az udvaron is tartották a távolságot | Fotó: Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola

Együtt lehetett a család

Az idei búcsúnapon még mindig nem a templomból indult ugyan a ballagók menete, és az alsóbb osztályosok sem állhattak sorfalat a „nagyok” előtt, sőt az iskola udvara is jóval szellősebb volt, mint a korábbi években. A tavalyitól eltérően viszont ebben az évben már a szülők és testvérek mellet a nagyszülők is eljöhettek, és büszkélkedhettek, néhol könnyezhettek az unokák ballagásán. A végzős diákok előbb annak rendje s módja szerint végigjárták a tantermeket, majd az iskola udvarán a hetedikesek nevében Verdes Netti verssel, a ballagók nevében Széll Nóra néhány megható búcsúgondolattal köszönt el. Tóth Zsuzsa hatodik osztályos tanuló énekkel köszöntötte az ünneplőket, majd Garda László igazgató pedig útravaló gondolataival csalt könnyeket nemcsak a szülők, de bizony még a diákok szemébe is.

Elismerések a kitartó munkáért

A ballagási ünnepség keretében idén is megköszönték a szülői munkaközösség tagjainak munkáját, majd oklevelet és könyvjutalmakat vehettek át azok a végzős diákok, akik több éven át tartó munkájukkal kiérdemelték azt. Az elismeréseket a szokásokhoz híven Garda László igazgató adta át.

Mindenki nagy örömére az elmúlt évekhez hasonlóan idén is gazdára talált a Szent Piroska-díj. Az iskola 2014-ben alapította az elismerést, amelyet minden évben azok a ballagó nyolcadik osztályos tanulók vehetnek át, akik az általános iskola valamennyi évfolyamán kitűnő tanulmányi eredményt értek el, példamutató magatartással, szorgalommal jártak élen, kiváló közösségi munkát végeztek, és mindemellett több rangos versenyeredménnyel, szerepléssel is öregbítették az intézmény hírnevét. Az iskola névadójáról elnevezett Szent Piroska-díjat idén négy diák is kiérdemelte: Krekk Petra 8.a osztályos, valamint Széll Nóra, Kerti Benedek és Kiss Gergely 8.b osztályos tanulók, akik ugyancsak Garda Lászlótól vehették át az elismerő emlékplakettet a ballagási ünnepségen.

A Szent Piroska-díjat idén Kerti Benedek, Széll Nóra, Krekk Petra és Kiss Gergely érdemelte ki | Fotó: Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola

Kedves Zilahi Enikő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában