összefogás

2021.06.03. 11:01

Civil Fórum: tenni kell a tilosban parkolás ellen!

A város, a megyei kormányhivatal és a TEVA Gyógyszergyár összefogását sürgették a Civil Fórum Debrecen Egyesület elnökségi tagjai annak érdekében, hogy megoldódjon a Nagyerdőben tilosban történő parkolás ügye.

Fotó: Molnár Péter

Az érintettek csak együtt tudják kezelni ezt a problémát! – hangsúlyozták csütörtöki sajtótájékoztatójukon a gyógyszergyár előtt, ahol körülöttük tucatnyi autó állt az erdő alján, a füvön. – Végigmenve a Nagyerdőn, látni, hogy a főbb utak mentén az erdőalján parkolás nemcsak közlekedésbiztonsági szempontból okoz gondot, hanem a zöldterületeket is károsítja. A Nagyerdő sok fejlesztésen ment keresztül az elmúlt években, a város próbált tenni a parkolásért is, de intézkedései csak rövidebb távon segítettek, mi azt szeretnénk elérni, hogy tényleges megoldás legyen – mondta Fülep Olivér.

Fotó: Molnár Péter

Illés-Rácz Mariann arra emlékeztetett, hogy a debreceni Nagyerdő védett terület, a Natura 2000-es hálózat tagja. Kérjük a várost és a kormányhivatalt, hogy hatáskörükben intézkedjenek az itt tilosban parkoló autók szankcionálásáról, elszállításáról, az itteni állapotok felszámolásáról! A TEVA-tól pedig azt, hogy környezettudatosságukat terjesszék ki a kapun kívülre is! Idejövet mintegy 150 parkoló autót számoltam meg az erdő szélén, miközben a Klinika melletti napidíjas parkoló szinte üres volt. A városnak van környezetvédelmi törekvése a Nagyerdő megóvására, ezt ezzel a problémával kell kezdeni – vélekedett.

SzT

Új parkoló

A sajtótájékoztatón elhangzottakra reagált a debreceni városháza, az alábbi közleményt juttatták el portálunkhoz:

„Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata és a Teva Gyógyszergyár Zrt. között a parkolási helyzet megoldására vonatkozóan több egyeztetés is történt, melynek eredményeként a Teva Zrt. telephelyével szemben található, jelenleg is aszfaltozott terület egy részén parkoló kerül kialakításra. Ezt a parkolót az elkövetkező napoktól vehetik igénybe a vállalat munkatársai.

Emellett a gyógyszergyár az elmúlt időszakban a kerékpározásnak, mint alternatív és környezetbarát közlekedési formának az előnyeit népszerűsíti munkatársai körében.

A most kialakított új parkoló, valamint a kerékpározás ösztönzése jelentős mértékben fog hozzájárulni a jelen parkolási terheltség csökkentéséhez.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában