Örökségápolás

2021.06.21. 09:57

Az elődök munkája nyomában

Rendhagyó akciókkal élnek a város lakossága, különösen a fiatalok irányába Vámospércsen.

Forrás: Napló-archív

Fotó: KOVACS PETER

Köztudott: a város önkormányzata, közintézményei nagy hangsúlyt fektetnek a hajdúmúlt megismerésére, a hajdúörökség éltetésére, továbbadására. Ennek érdekében rendszeresen közölnek a helyi havilapban és a város közösségi oldalán közérthető, érdekes várostörténeti és a hajdú múlttal foglalkozó cikkeket. De programokban, eseményekben sincs hiány.

Kiválóságok Terme

Idén mondaíró foglalkozást hirdettek díszpolgáruk, Halász Margit író vezetésével. Rendhagyó akciókkal élnek a város lakossága, különösen a fiatalok irányába. – Említhetem még a köztéri alkotás tervezését, valamint a múzeumi kabalafigura tervezésére irányuló pályázatunkat, továbbá a Vámospércs Hét Csodája felhívásunkat a közelmúltból. Középtávú terveink között szerepel a településhez kötődő jeles személyiségek munkásságát bemutatni kívánó Kiválóságok Terme is, benne a Bocskai-kutató Lencz Géza és a számos jeles történelmi személyiség szobrát elkészítő Nagy Sándor János alakjával – válaszolta kérdésünkre Ménes Andrea polgármester.

KZS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában