Fotókkal

2021.05.15. 20:06

Megnyílt a debreceni strandfürdő

A bátrabbak idén először csobbanhattak szombaton.

Fotó: Matey István

Nem éppen volt igazi strandidő a hétvége első napján, azonban ettől függetlenül is többen kilátogattak az Aquaticum Debrecen Strandra. Családosok, párok és szépkorúak is úgy gondolták, ha már kisütött a nap, nem esik az eső, ráadásul még a hőmérséklet is 20 Celsius-fok fölé emelkedett, akkor ideje csobbanni egyet!

Fotó: Matey István

Mosolygós arcokat lehetett látni, ami nem meglepő, hiszen az emberek már nagyon vágytak arra, hogy végre kikapcsolódhassanak. A déli órákban sokan a ropogós lángosukért álltak sorba, Karolina és Roland is éppen ebédelni indultak, akik egyébként Dunakesziről érkeztek a cívisvárosba. – Nagyon örültünk annak, hogy végre megérkezett a védettségi igazolványunk, és ellátogathattunk ide, már régóta szerettünk volna néhány napot eltölteni a városban. Igazából azt kaptuk, amire számítottunk. Szinte az összes medencét kipróbáltuk már, éppen azon tűnődtünk, hogy délután milyen extra szolgáltatást vegyünk igénybe. Egyáltalán nem bánjuk, hogy nincs tömeg, olyan érzés, mintha az egész fürdő csak a miénk lenne. Persze szokatlan, hogy nincs zsivaj, de majd eljön annak is az ideje. Amikor betör a kánikula, bizonyára telt ház lesz, de ez most tökéletes számunkra. A vízben egyáltalán nem fázunk, sőt, jobb a medencékben pihenni, mint a szabad levegőn tartózkodni. Még nem tudom, mit fogunk enni, de biztosan valami igazi strandkajára fog esni a választásunk. Kihasználjuk a kellemes időt napközben, az estét pedig szaunázással töltjük majd – mondta Karolina.

Kihasználták a napsütést

Soltész Károly családjával Miskolcról érkezett a strandra, elmondása szerint az elmúlt egy év után mindannyiuknak hiányzott a kikapcsolódás. – Itt töltjük az egész hétvégét, és mivel mára nem jósoltak esőt, ezért a fürdőzést választottuk. Hirtelen jött ötlet volt a kiruccanás, de így utólag azt tudom mondani, nagyon jól döntöttünk. Adél, a kislányom imád csobbanni, nincs itt olyan medence, amelyik ne tetszene neki. Várjuk már az igazi nyarat, de annak is örülünk, hogy az egészségünk megengedte, hogy most itt legyünk – nyilatkozta az édesapa.

Fotó: Matey István

Számtalan olyan fürdőzővel találkoztunk, akik nem helybéliek. Attila két gyermekével, Boldizsárral és Pankával gondolta úgy, hogy kipróbálja a debreceni strandfürdőt. A fővárosból érkeztek, már a vírus előtt is nagyon vágytak ide, de csak most hétvégén volt lehetőségük vidékre utazni. – A gyerekek imádják a jó időt, ha tehetnék, egész nyáron csak medencéznének. Nincsenek sokan, de nem bánjuk, lesz még az az idő, amikor alig lehet majd megmozdulni a strandokon. Hamarosan megyünk és eszünk valami finomat, én a halat kívánom, a gyerekek persze óriáspalacsintára vágynak, amiből bizonyára bőséges a kínálat. Vannak terveink a nyári hónapokra, ha lesz rá alkalmunk, akkor Horvátországba szeretnénk elmenni, de ez majd elválik – fogalmazott az édesapa.

Vattai Zsuzsa unokáinak szeretett volna kedvezni azzal, hogy medencék mellé viszi őket kipihenni a hétköznapi fáradalmakat. A jó időnek hála eleget tudott tenni kérésüknek, sőt, Hannával és Róberttel még ki is próbálta az egyik csúszdát – amitől a gyerekeknek fülig ért a szájuk.

Nagy Emese

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában