Rajzpályázat

2021.05.15. 14:40

A környezetvédelem jegyében alkottak a csapókerti óvodások

A környezettudatosságra hívja fel a figyelmet az a pályázat, amelyet a Mesekert Óvoda nyert el.

Fotó: Kiss Annamarie

Több mint száznegyven gyermekrajz díszítette péntek reggel a Csapókerti Közösségi Ház rendezvénytermét. A képek nem egy egyszerű óvodai rajzfoglalkozás eredményei: a Mesekert ovisai a gyomaendrődi és egy romániai óvoda gyermekeivel közösen készítették el pályamunkáikat az Ez a világ olyan kerek… elnevezésű nemzetközi rajzpályázat felhívására. Az apró kezek munkáit péntek délelőtt háromtagú zsűri bírálta el: Fekete Valéria intézményvezető, dr. Marosi-Rácz Julianna, az önkormányzat humán főosztályának a vezetője és Szilágyi Edina, a Csapókert önkormányzati képviselője.

A háromtagú zsűri | Fotó: Kiss Annamarie

Fekete Valéria a Naplónak elmondta: a környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletformálást nem lehet elég korán elkezdeni, így már négyévesek is részt vettek a pályázaton, melynek eredményhirdetését a járványhelyzet miatt személyesen nem tartják meg, de minden pályázó ajándékot kap postai úton, míg az első három helyezett oklevélben is részesül.

Fotó: Kiss Annamarie

– Kiemelt feladatként kezeljük az óvodás gyermekek szemléletformálását a környezetvédelmi nevelésben, mely napjainkban elengedhetetlen a fenntartható jövő szempontjából – tájékoztatott Fekete Valéria. Beszélt arról is, hogy a kezdeményezés többek között azért jelentős, mert a Mesekert az első olyan önkormányzati fenntartású óvoda, mely Erasmus-pályázatot nyert. A pedagógus beszámolt arról is, hogy a csapókerti intézmény kiemelten fontosnak tartja nemcsak a gyerekek, hanem a szülők szemléletformálását is, ezért a Liget térről ismert, szív alakú kupakgyűjtő tárolót is elhelyezték az óvoda udvarán, s azt rendszeresen feltöltik a családok.

SZD

Borítókép: Szilágyi Edina, dr. Marosi-Rácz Julianna és Fekete Valéria választotta ki a legjobb rajzokat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában