húsvét

2021.04.04. 14:47

Krisztus szeretetétől senki és semmi nem szakíthat el

Ünnepi gondolatait fogalmazta meg dr. Krakomperger Zoltán általános helynök vasárnap a Szent Anna-székesegyházban.

Fotó: Napló-archív

Hangsúlyozta, amikor olvassuk az evangéliumot, Jézus tanítását és történetét, akkor mindig felugrik belőle egy kifejezés, egy szó, egy megjegyzés, ami rezonál bennünk.

– Az idén, amikor készültem erre a napra, akkor nekem a következő kifejezés ugrott föl: Előttetek megy! Körülnézünk a világban, most a templomban, sajnos azt látjuk, hogy üres. Ránk telepszik a sötétség – ez a járvány, a félelem, a bizalmatlanság, és közben ott van az evangélium, hogy Jézus mindezen átment: előttetek ment. Előttünk megy, előttünk jár, és szól hozzánk: ne féljetek! – fogalmazott.

Majd Ferenc pápa idei nagyböjti üzenetéből emelt ki néhány gondolatot. – Ferenc pápa azt jelzi, újítsuk meg a hitünket, reményünket és a szeretetünket. Úgy fogalmazott, hogy a megtérés ezen időszakában megújítjuk a hitünket, merítünk a remény élővizéből, és nyitott szívvel fogadjuk Isten szeretetét, aki mindannyiunkat testvérré formál Krisztusban. Húsvét éjjelén majd megújítjuk a keresztségi ígéreteinket, hogy a szentlélek működésének köszönhetően új emberré lehessünk. Milyen ez az új ember? – tette fel a kérdést, és folytatta. – Hallottuk a szent leckében, hogy úgy tekintsetek magatokra, mint akik meghaltatok a bűnnek, és újra éltek Krisztusban – új életünk van Krisztusban. A nagyböjti utat, akárcsak a keresztény élet egész zarándokútját, a feltámadás fénye világítja be. Ez a fény irányítja mindazok érzéseit, viselkedését, döntéseit, akik Krisztust akarják követni.

„Akármilyen is kinn a járvány, akárhogyan tombol, bármiféle nehézségek, problémák vesznek körül, nem szakíthat el bennünket senki és semmi Krisztus szeretetétől”

– mondta.

NE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában